hareketin göstergesi, insanın gerçekliğinin ispatıdır. fikir üretemeyen, malayaniden uzaklaşamayan, idealsiz insanlar sanal varlıklardır.
(bkz:mütefekkir)
genelde düşünme eylemi sonucunda ortaya çıkan ikincil eylemdir. ilham sonucu üretilenler tadından yenmez.
fikri gelenin yapabileceği bir şey.
beyni çalıştırmak.
(bkz:fikir çalmak)
harika bir şey .en güzeli de ürettiğiniz fikirleri hayata geçirmek.belki çok yoruluyorsunuz ama her şeye değer bir yorgunluk hissi o.amaçsız ve kendini boşlukta hissedenler yapılacak o kadar çok şey var ki.
(bkz:fikir tüketmek)
fikir defteri ismi verdiğim bir defterim var. öncelikle müthiş fikirleri olan bir insan tabii ki değilim, sadece defterimin olmasını istedim. zaten tüm fikirler dünyayı kurtarmak zorunda değil ya da mantıklı olmak zorunda da değil. sıklıkla saçma sayılacak aklıma gelen fikirlerimi kağıda bakınca azıcıkta olsa yazılı bir şekilde görmek beni mutlu ediyor. amacım onu ilk öyle kullanmak değildi. aklıma gelen bazı fikirleri ilk olarak nereye yazmam gerektiğini aramamla başladı. çünkü günlüğüme yazamazdım, to do list ajandama da sohbet/video/seminer dinleyip izlerken not aldığım defterime de ve başka defterlerime de yazamazdım. sonra bu durumla ilgili düşüncelere dalmışken pıt diye masamda bir defter belirdi büyülü şekilde evet büyülü bir şekilde.. yıl 2019 falan olmalı ya da 18 ama uzak bir süre değil. işte o günden beri her zaman açık ve üzerinde kalemle birlikte beni bekler. böylelikle hazırlıksız yakalandığım fikirleri azıcıkta olsa hazırlıklıyım ve bir sürü fikir üretmeme destek çıkıyor.
