l enfant – dertli sözlük
le fils ve la promesse'ye göre daha ferah, daha hareketli; belçika'nın kenar semtlerindeki küçük hayatları konu edinen dardenn filmi. müziksiz efektsiz; fakat yakın çekimde akan, sürekli harekete ve karaktere odaklanan bir film.

fakirlik nedeniyle hırsızlık yapan, kaçak malzeme satan ve hatta bebeğini satan ve sevgilisine sürekli sürekli yalan söyleyen bruno'nun (jeremi reiner), sevgilisi sonia ile olan ilişkisindeki problemlerin ve fakirliğin altında duran samimiyet yukarı çıkıp parlayınca hayatı değişir. sevgilisini üzmek istemez fakat problemlerin içinden de sıyrılmak zorundadır. sorumluluklar almaya başlar. sorunlar bitmez ve bir sebepten dolayı bruno hapse girer fakat onun değiştiğine ve kendisine olan bağlılığına inanan sonia, finalde hapiste onu ziyarete gelir. bruno'nun suratına bakar ve ağlar. dramatik fakat iyimser, aşki bir bitişi vardır filmin.

bruno ve sonia'nın beraber bazı sahneleri var ki, alnı serinleten kalbi gülümseten bir şeydir. kalpteki bu hareketliliğin galip geleceğine inanırsınız.

böyle de romantik şeyler yani.