ahmet kaya – dertli sözlük
çekirdek gencin imamı. tok sesiyle ve arada söylediği ilahileriyle yolculuklardaki ağırlığımızı hafifletir. lütfi abinin veliahtıdır kendisi.
kürt milliyetçiliği yapan bir türktür. kürt milliyetçiliğinden ziyade yaptığı şey mazlumun yanında olmaktır. ahmet kaya başörtüsü mağdurlarını da imam hatip mağdurlarını da desteklemiş birisidir.
dibine kadar pkk yanlısı bir zavalldır. sesi güzelmiş banene. ülkemin dağlarını mesken tutmuş gencecik gençlere kurşun sıkan vatan hainlerininen ön safında yer alan bu şerefsizi ne dinlerim. nede dinleyeni severim.
ben sanatını, sesini seviyorum diyen zavallı kayaseverlerde vardır.
o dağda hain kurşunu ile ölen gençlerden birisinin kendi ocağından çıkması mı gerekir.
dinleme safın belli olsun.
çoğu gibi o da öldükten sonra kıymete binenler taifesinde yerini almış ve son zamanlarda hatırı sayılır hayli kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

son olarak ise ertuğrul özkök vakti zamanında hürriyet gazetesinde atılan "vay şerefsiz" manşeti için helallik istemeye gitmiştir.
zamanın tüm listelerini altüst etmiş müthiş ses sanatçısı.kendini sosyalist ve devrimci olarak niteler.kürtlere karşı yapılan inkar ve asimilasyon politikalarından en sonunda o da nasibini aldı. oysa kürtçe şarkı söyleyeceğini açıklamadan önce herkes kendisine övgüler düzerdi sonra da arkasından vay şerefsiz dediler.ah güzel ülkem...
resmi ideoloji ve ulusalcı medyanın kurbanıdır.
yok pkk yanlısı, yok terörist, yok bu ist, yok şu ist diye yaftalayanların öncelikle şunu seyretmelerini ve ona göre hüküm vermelerini rica ediyorum: (http://goo.gl/n9ocy)

ayrıca:

(bkz:uçurtmam tellere takıldı)
"vallahi apo'yu özledim" diye bir şarkısı youtube'da bulunuyor ve montaj filan değildir. bu videodan haberdar olup da artık hala ahmet kaya savunması yapmak nasıl bir aklın ve zihniyetin ürünüdür?. bu sorunun yanıtını vicdanlara (!) bırakıyorum.