güvercin beslemek – dertli sözlük
pırr diye uçup gitmeyen kuşlara sahip olmak demektir. bu kuşları salarsın uçar yükselir yükselir sineğe kadar çıkarlar. yani gökte bir sinek kadar gözükecek yüksekliğe çıkarlar. saatlerce uçanları vardır. sonra, en estetik ve teknik süzülüşlerini yapa yapa senin çatına inerler. güneşli fakat serin bir günde çatıya çıkıp oturmak, bunları seyretmek fani dünyanın az bulunur zevklerinden biridir. süzülürler, fakat çatıya hemen konamazlar, asil olanları. çatıya yaklaşır ve sonra 90 dereceyle pat! patt! pat! geri yükselirler. birkaç tur daha atıp aynı yükseklikte 90 dereceyle bu sefer takla atarak alçalırlar ama gene konamazlar. bir miktar zaman geçer anan bacın aşağıdan seslenir, yemek vakti gelmiştir. kuş da zaten inmek üzeredir. 2 saattir çatıdasındır. hey gidi günlerdir.
terasta istemeden de olsa yaptığın bir eyleme dönüşür bazen.gurr gurr seslerini dinlemek hoştur.aile sıcaklıklarını yavrularını görünce hissedersin.yanar döner tüyleri gözünü alır.
--nahl suresi 5-6--

5- hayvanları da yarattı. onlarda sizin için bir ısınma ve birçok faydalar vardır. hem de onlardan yersiniz.
6-onları akşamleyin getirirken, sabahleyin salıverirken de sizin için bir güzellik (ve zevk) vardır.

--nahl suresi 5-6--



--nahl suresi 79--

79. gökyüzünde allah'ın emrine boyun eğerek uçan kuşları görmüyorlar mı? onları gökte ancak allah tutar. şüphesiz bunda inanan bir toplum için ibretler vardır.

--nahl suresi 79--
ankaralılar'ın boş vakitlerinde yaptığı aktivite.. hatta o kadar özenle yapmışlar ki güvercin demeye bin şahit ister.. tavuk gibi mübarekler :)
bu işi en iyi yapan vizontele radyocusu deli emindir.

--- iktibas ---

içinizde koca bir günü iki taklayla savuşturanlar var. hangilerinizden bahsettiğimi siz de çok iyi biliyorsunuz. ama ben burda isim verip hiç birinizi arkadaşlarınızın içinde rencide etmek istemiyorum. ama bu bele gitmez kardeşim. bundan böyle takla atmayana yem de yok.

--- iktibas ---

(http://www.youtube.com/watch?v=d7fayh9ufg0&feature=player_embedded)