twitter – dertli sözlük
spam takipçi olayına hala çözüm bulamayan site. takip etmediğiniz hesapları takip etmek zorunda kalıyorsunuz. koskoca site böyle bi açığı bu kadar süredir nasıl gideremiyor akıl almıyor.
uygulama geliştiricilere açık sitedir, tıpkı diğer sosyal medya siteleri gibi. zaten popülaritesini biraz da bu uygulamalara borçlu.
uygulama geliştirmeye açık olunca ister istemez spam uygulamalara da kapı açılmış oluyor. spam uygulama da spam takipçiler doğuruyor.
çözüm basit;
her uygulamayı yüklemeyeceğiz.
uygulamaları onaylamadan evvel ''uygulama izinlerini'' kontrol edeceğiz.
''bizim adımıza tweet atabilir ve başkalarını takip edebilir, şifreyi görebilir, mail adresini görebilir'' gibi izinler istiyorsa, uygulama ne kadar faydalı olursa olsun, ''kabul etmeyeceğiz''.
kurucusunun burada çok vaktinizi harcamayın , vaktinizi daha değerli işlere harcayın diyecek kadar samimi olduğu, 140 karakteri aşamadığınız, hayat tarzınıza göre kaliteli bir takip listesi oluşturabildiğiniz sosyal platform.
sosyal medyadan sosyal meydana kolay taşınabilmeyi sağlıyor bazen. güzel yanları mevcut, bilinçli kullanıcı isek. sevdiğimiz yazarların yeni çıkacak kitaplarını, dünya görüşümüze uygun fuar, etkinlik, panel, söyleşi, seminer bilgilerini bu mecradan kolay 'takip' edebiliyoruz.
bana en büyük katkılarından biri de, #bogazicinemescid tag'ı altında yazılanlardan kendi fakültemde bir mescidin olduğunu öğrenmemdir. güzel şeylere de vesile olabiliyor vesselam. ama tekrar vurgulamak gerekirse, doğru kullanıldığı sürece. örneğin; sosyal medyada kadın için tesettür, dişiliğinden çok kişiliğini ön plana çıkarmak; fotoğrafsız profil kullanmak; evinin, ailesinin mahremini paylaşıma sunmamak diyebiliriz. keşke her şeyden arınılsa ve sadece o (cc) konuşulsa. lakin... (*)
türkiye'deki kullanıcılarla ilgili bir infografik, epey ilginç sonuçlar var.
(http://webrazzi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/02/twitter-turkiye-2013-infografigi.jpg)