i̇htiyaç hasıl olur ve bir hesap açılırsa ilk twit '' özel hayatın gizliliğini ihlal etmeyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim'' olacaktır.
retweet özelliğiyle sanal yoldan 'laf taşıma' eylemini gerçekleştirebildiğimiz yerdir.
top trend konularıyla, sosyal medyayı aktif kullanan gençlerin çoğunluğunun nelerle ilgili olduklarını çok güzel özetliyor.
twitter tt'sinin ekşi sözlük sol frame'i ile arasında pek bir fark yok. gayriahlaki mizah, fanatik futbol kavgaları, anında yorum ve şuursuz siyaset.
twitter tt'sinin ekşi sözlük sol frame'i ile arasında pek bir fark yok. gayriahlaki mizah, fanatik futbol kavgaları, anında yorum ve şuursuz siyaset.
elektronik nikotin.
bir sosyal medya fastfoodu. o kadar çok bordo klavyeli barındırır ki, bu kadar yazan insanın yarısı samimi olarak sahip çıksa çok şey değişirdi. "bebeklere açılsa ebeveynler çocuklarının gazını almak zorunda kalmazlar" tenkit efendi. ayrıca tt kısmı çok saçma şeylerle dolu olduğunda gerçek toplumumuzu gösteriyor. mütedeyyin kesim anca at pazarı konuşsun.
bilinçli kullanılırsa iyi bir tepki aracıdır. örneğin, acile hasta götürdüğünüzde sizden para alınmaması gerekiyor yasaya göre. fakat özel hastaneler almak konsuunda hala ısrarcı. hastaneye para verip makbuzu alıyorsunuz. orta yerde bakanlığın twitter'ına 'mention' edip durumu izah ediyorsunuz ya da mesaj ile. aradan beş dakika geçmeden mesaj ile tel. numaranızı talep ediyorlar. veriyorsunuz ve arayıp detaylı bilgiyi alıyorlar. bir bakıyorsunuz yarım saat sonra sizi soyan hastane arıyor. dur bakalım o da kim? dün sizi güvenlik yolu ile ikna eden hastanenin baş hekimi. özür diliyor, paranın iade edileceğini söylüyor, durumun uzaması halinde ceza yiyeceklerini söylüyor. toplu tepkilerde klavye ile yetiniyoruz derseniz o da hata olur. sosyal medya bir güçtür ve iyi kullanıldığında güzel sonuçlar verir. bugün arakan, suriye,mısır, libya gibi katliam ve isyan olayları, mavi marmara olayı gibi olaylarda devletin tepkisini belirlemeye kadar gitmiştir bu. tabi tam tersi, salak bir konuyu liste başı yapıp gündemi değiştirdiği de olmuştur. hiçbir zaman normal miting ve toplu gösteriş girişimlerinin yerini tutar demedim ama bu da bir yöntemdir.
demek ki neymiş? bir kuşun cıvıldaması ancak bu kadar faydalı olabilirmiş.adına da twitter denmiş. (*)
güzel bir şey aslında takip edilesi birçok insan var çok manidar sözler yazıyorlar, internette bile bilgisayarın başında ne için yaşadığını hatırlatıyorlar. teşekkür ederiz twitter güzel kullananlara.
en hızlı,birinci ağızdan haber alma kaynağı.ülke gündeminin tt listesinde olması gerekirken başka konulara sapan,gazeteciler,siyasiler ve fikir-ilim-bilim ehli insanları takip edebileceğiniz,fakat bazı ünlülerin aile ilişkileri de dahil her yaptıklarını nispet edercesine koyup takipçileri ile egolarını tatmin etmeye çalıştıkları yer haline geldi. henüz akraba çevresinin keşfedip dalışa geçmediği için kulanırlığı yüksek,facebooktan sonra ergen bulutlarının burayıda kaplayarak suyunu çıkarmaya başladığı site.kontrol edilebilirliği düşük,bazen laf kalabalığı yapan,laf sokmak için kullanılan iyikide 140 karakterle sınırlanmış sosyal medya sitesi.facebook bayramda babanne evinde akrabaların toplandığı ortam gibi,twitter ise ordaki gençlerin ayrı bir odaya çekilmeleri gibi.
bir özlü sözü aynı anda hem mevlana'nın hem can yücel'in hem de oscar wilde'nin söylediği yer:)
bir özlü sözü aynı anda hem mevlana'nın hem can yücel'in hem de oscar wilde'nin söylediği yer:)
eyüpteki bira festivaline etkisinden sonra değeri artmış paylaşım sitesi.