futbol – dertli sözlük
bir topun peşinde 22 kişinin koştuğu,0 22 iki kişinin de peşinde binlerce kişinin koştuğu koştuğu bir oyundur.sadece bir oyun olarak kalsa zevklidir,masumdur.ama futbol sadece bir oyun olmaktan çıkalı çok olmuştur.
bir kaç delikanlının top peşinde koşturmasıdır.. maalesef günümüzde bu koşturma spordan çıkıp bir savaşa dönüşmüştür..
çağımızın en büyük putlarından birisidir. o derece putlaştırılmıştırılmıştır ki bir yerde müslümanlar ölürken, bir başka yerde dinimsin ..... takımı diye sesler duyulur. heryerde futbol muhabbeti dönüyor.
bir kazanan ve bir kaybedenin olduğu bu tarz spor dallarının nasılda şeytanın elinde birer oyuncak ve tuzak olabildiğinin en bariz göstergesidir. ben inanıyorum ki bu sporu bulan adamlar işi gücü olmayan insanları oyalamak ve kendilerince zararlı olan bir nufusu kontrol altına alıp onları kontrol ettirmek için bulmuş.
lise de öğretmenimiz amerika da her bölgede bir stadyum olduğunu ve işe yaramaz insanları orada tutarak etrafa zarar vermelerini engellemek ve onları oyalanmak için devamlı konserler ve futbol maçları yapıldığını söylemişti. eklemişti; boş insanların paranın hareketi için ve ceplerini boşaltmak için gerekli olduğunu söylemişti.
spordur en nihayetinde. lakin vahşi bir spordur, insanda şiddet eğilimi meydana getirir. bu yüzden uzmanlar çok önermiyor. ancak günümüzde gelişmiş ülkeler, gençler sokakta boş boş gezeceğine bari sporcu olsun disiplin kazansın diyerek bu spora ehemmiyet vermişlerdir. ancak gelişmemiş ülkelerde spor, disiplin ve koçluk kavramları oturmadığından her şekilde hüsrandır kanımca.
futbol;çok tanrılı bir dindir.bir milyarı aşan mensubu var,mensupları maddi manevi tüm güçleri ile dinlerini ayakta tutup daha da yayılmaları için çaba göstermektedir.
tarih boyunca futbola benzer oyunlar olmasına rağmen günümüzdeki gibi modern anlamda kurallarına göre ilk olarak 1855 yılında ingiltere'de oynanmıştır. osmanlıya gelisi ise 1900'lü yıllarda oldu. meşrutiyetin ilanıyla gerçekleşen görece özgürlük döneminde vefa, beykoz, anadolu üsküdar, eyüp, süleymaniye gibi birçok takım kuruldu.
açıkçası halı sahada futbol oynamayı spor olarak görmüyorum. çünkü bir hafta durup sonra ısınmadan çıkıp bir saat haldır haldır koşmak ancak sakatlıkla sonuçlanır.
kitlelerin afyonudur. doğru düşünmeye engeldir. vermiş olduğu sarhoşluk, düşünce bozuklukları oluşturur. çok tehlikeli ve sakıncalı bir uyuşturucudur.