tesettür giyim mağazalarının pahalılığı – dertli sözlük
tesettür üzerine satış yapan mağazalarda etiketler kıyafetin değerinin iki üç misli üstünde. o fiyatları görünce insanın açılası geliyor. müslüman üreticinin kafası kapitalizme daha iyi çalışıyor masaallah.
tesettürün ne kadar kıymetli bir şey olduğunu fiyatlarıyla kanıtlayamaya çalışmak(!)...
ikiyüzlülüğün, çıkarcılığın, sömürücülüğün en kötüsü. üstelik bunu din adına yapıyorlar. "insanlar nasıl olsa mecburlar, alacaklar, başka çareleri yok" diye etiketi kabartmanın alemi yok. i̇şte bu hep kendine yontan, hak hukuk bilmeyen müslümanlar yüzünden dinimiz de zarar görüyor. veballeri büyük.
kapitalizmin en net örneklerinden bir tanesidir. maalesef daha da kötüye gitmesi muhtemel bir gerçek. erkek için tesettür mağazası yoktur. erkeklerin kıyafetleri standarttır ve genel olarak her yerde satılır. bayanlar içinse en güzel çözüm, terzilik. evet her bayan aslında kendi zevkine göre kendi elbisesini dikebilecek yetenektedir. sadece biraz üzerine düşmesi gerekir. bunun en güzel örneği hayrunnisa gül hanımefendi. kendisi köşkte ikamet etmesine rağmen kendi elbiselerini kendisi dikebilme yeteneğine sahiptir. aslında tesettürlü her bayan terziliği öğrense ve bu mağazalara uğramasa, bu sorun çözülür. ayrıca onların belirlediği moda dahilinde giymemiş de olurlar. i̇slam'ın emrettiği gibi kendi zevklerine uygun giysilerde giyerler. böylece hanım kardeşlerim aslında bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar.
pahalılığın (tesettür için) kapitalizmle, sömürücülükle ve dahi bir sürü menfi kavramla ilgisi yoktur.
hatta pahalılığın tesettürle de ilgisi yoktur.
zira bayan giyim sektörünün kendisi pahalıdır.
tesettür magazalarının da kendini bir şey sanması ile ortaya çıkan "sendrom"dur. aynı sendrom büyük beden mağazalarında da yaşanır.
hayır birde güzel bir şey üretseler hiç problem değil sıkarız dişimizi.
.. ve anlamsızlığı.ya kalitesiz kumaş ve tasarım ya birbirinin aynı modeller. renklerden hiç bahsetmiyeyim.
bütün giyim mağazaları için durum aynıdır aslında.bu mağazaların pahalılığı ürettikleri malların ucuna dikdikleri küçük etiketleridir.bu pahalılığın nedeni de o küçük etiketlerin etkisi ve fiyatları makul olan yerlerin tesettürlü bayanlarımızı* tatmin etmemesidir.bir eşarba 70-80 lira veren ve markadan başka bir şey giymemek adına bu mağazalara itibar edenler bu mağazaların pahalılığında bizzat pay sahibidirler.o nedenle şikayet hakları da yoktur.