doğu türkistan – dertli sözlük
doğu türkistan'da durum vahim.
oysa çok dile getirilmeyen daha çok alışılmış gibi bir görüntü mevcut.
müslümanım diyen kimsenin inancının gereklerini yapmasına büyük ölçüde müsade edilmiyor.
yanısıra eziyet, zulüm, her türlü hakaret cabası.
ismail kılçarslan mevzuya değinmiş.(http://m.yenisafak.com/yazarlar/ismailkilicarslan/dedim-nicin-korkmazsin-dedi-tanrim-var/54593)
yıllardan beri dünyanın dört bira yanında müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırıların en toplu ve çirkin yapıldığı bölgelerden yeganesi.
nerede bir müslüman orada işkence,zulüm anlayışı var bu dünyanın.çin hükümetinin yıllarca eziyetini çeken,zulümden kaçma gibi bir durumları olmayan, gittikleri ülkelerde çin ajanları tarafından takip edilip eğer müslümanca bir eylem yaptılarsa örneğin camiye gittilerse geride bıraktıkları doğu türkistandaki aileleriyle tehdit edilen müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafya. yine oruç tutmak yasaklanmış.http://www.milatgazetesi.com/cin-de-oruc-tutmak-yine-yasak-haber-86440
kanayan yaramız. sistematik işkence, asimilasyon, sürgün ne ararsanız var. ve biz hariç diğer müslüman devletler ne yazık ki doğu türkistan'a kör, sağır ve dilsiz.
akp hükümetinin çin ile olan ilişkisini bozmamak için kör, sağır ve dilsizi oynadığı yer. bu konudaki tüm önergeleri reddettiler vs...
diğer tüm mazlumlara olduğu gibi yaninda olduğumuzu söyleyip durup sonra hic bisey yapmadığımız bi coğrafya.