ayat ayat cinta – dertli sözlük
bir endonezya filmi. günaha düşmeden aşkın nasıl yaşanabileceğini ibretlik bir şekilde anlatılıyor.
fılmın yapılış amacı müslümanlar aslında öyle degildir,sizin sandıgınız dan daha farklıdır gibi msj verme amacı gutmektedır...lakın fılmı ızledıgınız de aklınıza su sorular takılır:

musluman bı erkek arkadası olan bı bayanı(ki musluman bı erkegın bayan arkadası olur mu tartısılır) hangı amacla olursa olsun tek basına eve cagırabılır mı?

musluman bı erkek bayanlarla oturup toplantı yapabılır mı?(kı fılmde goruceksınız toplantı esnasında konusulanları)

film geregınden fazla erkek-kadın ilişkisini göz önüne sermıs,biz muslumanlar sızlerın sandıgı gıbı degılız msjnı vermeye çalışırken bi tarafı da batırmışlar...(bkz:kaş yapıyım derken göz çıkartmak) ..
bizim sıpa ya komutu verdim indiriyor bakalım, görecez nasıl bir film.

doğrusunu isterseniz ilk endonezya filmini izleyacağimden dolayı birazcık heyecanlanmadım desem yalan olur.
habibburahman el şirazi'nin roman uyarlaması olarak sinemaya aktarılmış film, oldukça dramatik bir yapım... özellikle hapishane sahnelerindeki git-geller ve deli olan hapishane arkadaşının telkinleriyle hz.yusuf'a olayın bağlanmasıyla film tavan yapıyor...

izlenilesi bir film...
birilerinin izle tavsiyesiyle usb kablosuyla 20dk.da telefona atılabilinen filmdir, ruh eşini bulmak üzerine duran keyifle izlenicek film...
endonezyalı bir arkadaşla film üzerine konuşurken, onun da benden bir türk filmi tavsiye etmemi istemesi üzerine utanıp susmama düşünceler arasında boğulamama vesile oldu..

aşkın şehvetten apayrı bir nimet olduğunu anlatan izlenilesi-izletilesi film..
filmdeki iki eşlilik meselesinden dolayı çevremdeki bazı evli hanımların hoşlanmadığı, gençkızlarınsa hayran kaldığı bir senaryo.filmdeki fedakar eş rolündeki ayşe karakterinin ise türk olması gurur verici doğrusu. eleştirilecek birşey yok filmde bence.erkek başrol zaten kızlarla arasına mesafe koymayı beceremediği için bir sürü sıkıntı çekiyor, hapse düşüyor.bu filmin içerisinde vurgulanıyor.(hapishanedeki delinin ağzıyla)
filmin sonundaki vurucu söz: sevmekle sahip olmak aynı şey değil..

kesinlikle şu zamanda izlenilmesi gereken en güzel filmlerden..