dertli itiraf – dertli sözlük
sözlüğümüz 13.yılını doldurmak üzere.bu minvalde birkaç şey yazmak isterim.

dertli sözlük, ümmetin derdiyle dertlenen gençlerin kurduğu mütevazi bir sözlüktür. kaliteli, dolu dolu içeriği nedeniyle zamanla biz yazarların da uğrak mekanı olmuştur. seviyeli, kendine has üslubu sayesinde bu mecrada faaliyet gösteren diğer sözlüklerden farkını ortaya koymuş bir sözlüktür.

ümmet derdiyle dertlenmek, mümin olmanın gereklerindendir. bu gerekliliği kavramak ve gereğini yerine getirmek en önemli vazifemizdir. biz de bu vazifemizi ifa etmek için dertli sözlük'teyiz. gelen yeni yazarlarımızla birlikte büyük bir aile olmak gibi bir amaç taşımaktayız dertli sözlük yazarları olarak.

sözlüğün büyüyüp gelişmesi sosyal medyada varlığını ispat etmesi, az ama öz olmayı başarması, devamlılık arz etmesi sözlüğümüzün başarılarından bir tanesidir. benim açımdan en önemlisi de bu zaten.

yazmayı burada talim ettik, sözlüğü kelime kelime işledik. evet bir nakış işler gibi işledik. kimi zaman hüzünlendik, kimi zaman sevindik. kimi zaman sıkı tartışmalar yaşandı, kimi zaman kardeşlik bilinciyle olayları yorumladık.

sosyal medyanın dezenformatif yapısı sözlüğümüzde var olmadı. bu durum yazarlarımızın belirli bir şuur seviyesinde olması nedeniyledir. sözlüğümüzün kıymetli yazarlarından sır'ın meşhur bir sözü vardır. "şuur farzdır." der. yani şuurun önemine atıfta bulunmaktadır. sözlüğün yazarlardan beklentisi de budur. şuurlu bir hayat yaşamak ve bu şuuru sözlüğe taşımak. bu minvalde sözlüğümüz bunu başarmıştır.