felluce – dertli sözlük
abd'nin savaş suçları işlediği savaşların yaşandığı kenttir. iki savaş yapılmıştır. 1.felluce savaşı ve 2.felluce savaşı. direnişçiler birinci savaşta işgal güçlerini püskürtmüştür. 2.savaşta işgal güçleri tüm kuvvetleriyle şehre saldırmış insanlık dışı birçok savaş suçu işleyerek şehri işgal etmişlerdir. uluslarası antlaşlarla yasaklanan mark-77 napalm bombası ve beyaz fosfor bombası kullanmışlardır. bu bombalar kullandığı kayıtlara geçen bombalardır. kayıtlara geçmeyen silahlarda kullanmıştır. bm bu kayıtlara ulaşamamıştır.
beyaz fosfor bombası havada patlayan etrafa parçacıklar saçan v parçacıkların isabet ettiği insanları diri diri yakan bir bombadır.
napalm bombası ise içi çeşitli yanıcı sıvılarla ve pelteleştirilmiş benzinle doldurulan düştüğü yerdeki bütün cisimleri yakan bir bombadır.
felluce'de doğan çocuklar uzun bir süre fiziksel ve biyolojik bozukluklarla doğmaktaydı. kullanılan nükleer ve kimyasal silahların neden olduğu tespit edilmiştir.

(http://www.timeturk.com/tr/fotogaleri/dunya/felluce-yi-hatirliyor-musunuz/)

şimdi sorarım israil'de ölen 8 kişi için çıkarılan yükseltilen sese bakalım, felluce'de ölen onbinler için yükseltilen sese...