twitterda sosyete savaşları – dertli sözlük
suni gündem oluşturup kendi popülaritelerini artırmaya çalışan birkaç densiz şarkıcının mankenin dahil olduğu laf kavgasıdır.
burada ilginç bir kısır döngü söz konusudur. bir takipçi twit atıyor; "erol köse böyle böyle dedi, ne kadar kötü,pis vs vs" diye. iyi ama sen de onu takip ediyorsun. "ben gözlemlemek ve eleştirmek için takip ediyorum ve de komik geliyor" diye cevap alıyorum sonra. i̇lgilenme arkadaş. senin gibi birikimine ve düşüncelerine önem verilen biri onun yazdıklarını komik olması dolayısı ile bile paylaşsa başkalarında takip güdüsü yaratır. birbirinin zekasına laf atanı mı dersin, orta yere soyunup paylaşan mı dersin, memleket hakkında felsefe yapanı mı dersin... bundan daha iğrenç olanı ise, bunların aptallıklarını pişirip pişirip nemalananlar. halbuki bıraksalar onları bir kenara kendi kendilerini yiyip bitirecekler. görme, duyma, umursama.
i̇yiden iyiye kızışan ana haberlere dahi konu olan laf atma yarışı. öyle ki ortalığı kızıştıracak muhabire bile gerek kalmıyor adamların ekmek parasıyla oynanıyor.