millet partisi – dertli sözlük
kurtuluş savaşımızın üç mustafası’ndan biri, iki mareşalinden ikincisi ve atatürk’ün tek genel kurmay başkanı mareşal fevzi ã‡akmak tarafından 1948 yılında kuruldu. türkiye’de demokrasinin yerleşmesinde büyük görevler üstlendi. milletin ve devletin çıkarlarından taviz vermeyen, açık ve dürüst bir politikanın sembolü haline geldi.

renkli siyasal kişiliğiyle tanınan rahmetli osman bölükbaşı, millet partisi’nin uzun süre genel başkanlığını yaptı.

1993 yılında aynı derecede temiz bir siyasal hareket olan ıslahatçı demokrasi partisi ile birleşen millet partisi’nin genel başkanlığına “bilge lider” aykut edibali seçildi.

sevgi, saygı, barış, birlik, hürriyet, güven ve gelişme içinde bütün vatandaşlarımızla el ele vererek türkiye’yi küreselleşen dünyanın mega lider ülkesi yapacak “muhteşem türkiye” projesinigerçekleştirmek millet partisi’nin asıl hedefidir.

inancın, ahlakın, demokrasinin, gelişmenin, vatan ve millet sevgisinin yaşayan efsanesi millet partisi “muhteşem türkiye” hedefine doğru kararlı, emin adımlarla ilerlemektedir.
seçim arefesinde tüm partiler, milletin partisi biziz, diye feryad figan eylerken, seçimlerden sonra fil dişi kulelerine çekilip milletle her türlü alakayı kesen partilerdir.