shakira – dertli sözlük
shakira'nın mesneviden haberdar olması, okuması gayet makul. shakira müzik piyasasında ilginç bir mizaca sahip. kulis kaprisi yapmayan ve kulis istekleri arasında en fazla yer kaplayan gazetedir. sürekli takip ettiği gazetelerin yanında bulunduğu ülkenin önde gelen gazetesi ile yerel gazeteyi kesinlikle ister. entellektüel bir yanı var. bildiğidil saysı da azımsanamayacak kadar çok. böyle bir insanın da mesneviyi okuması gayet doğal. mesnevinin popülerliğide tartışılmaz.

aslında asıl konuşulması gereken mesnevinin popülerliği.

tebliğ konusunda halen metot geliştiremedik. şahsi çabaların ötesine geçemedik. malesef kilise organizasyonları, vakıflar gibi, bunu gayet başarılı bir şekilde yapıyorlar.
tebliğde bir metot geliştirememiz, ortak bir politika oluşturamamız farklı anlayışlara sebep oldu. bunlardan en önemlisi tebliğ ile mevlana celaleddin rumi'ni tanıtımını karıştırmamız. işe yaradı da. insanlar tasavvuftan ve mevlanadan haberdar oldular. yabancılarda tasavvufa yönelim arttı, tasavvufu hayatlarının içine soktular ama kendi dinlerinin anlayışı ölçüsünde. tasavvuf bir nevi doğunun yeni mistik trendi haline geldi yoga gibi. bizim ülkemizde de yoga trenddi. belli bir kesimin neden yogaya ilgi duyduğu malumunuz. mesnevi de şu anda aynı muameleyi görüyor amerika'da.