evlilik – dertli sözlük
bir erkek ve kadının hayatlarını birleştirdiği ve bunu meşru zeminde gerçekleştirdikleri eylem. meşru değil ise adı zina'dır.
evinde cemaatle kılabilceğin bir sabah namazı demektir.kokusuna uyanacağın omlet,krep sahanda sucuklu yumurta;çekmecedeki onlarca kokusuz çorap. gardıroptaki alternatifi bol ütülü gömlek demektir.derbi maçı izlemek için arkadaşlarını getirebileceğin temiz bir salon, yanında yiyebileceğin börek çörek demektir.akşam eve geldiğinde mükellef sofradan önce seni karşılayan mütebessim bir yüz, içi gülen bir çift göz demektir.kalbinden geçenleri pervasızca dillendirirken yanı başındaki bir dost demektir.müşterek dualarda buluşacağın bir yürek demektir...

"bir yastıkta kocamak" devri bitmiştir; artık küstüm yastıkları modadır, hatta işi daha da ilerletenler küsünce ayrılabilen bazalar kullanmaktadır.
iki iken allah rızası için bir olmanın adıdır. dinimizi tamamlamamız için efendimiz(s.a.v) tarafından tavsiye edilen eylemdir. mümkünse taraflar arasında islami, sosyal, ekonomik ve kültürel denklik aranması şarttır; yoksa mutsuz evlilikler, sokaklarda anasız babasız çocuklar işten bile değildir.