2012de gerçekleşen ve özlem dindiren güzel şeyler – dertli sözlük
hepsini bir anda hatırlamak güç olduğu için edit yapa yapa güncelleyebileceğim benim için önemli liste.

1- uzun hikaye filmi. kitabını okuyanlar için büyük bir özlemdi.
2- the hobbit: an unexpected journey filmi. yüzüklerin efendisi serisinden sonra uzun zamandır beklediğimiz hobbit kitabının peter jackson tarafından sinemaya uyarlanan üçlemenin ilki.
3- galatasaray'ın şampiyonlar liginde gruplardan çıkıp uzun bir aradan sonra ilk defa avrupa kupalarında şubat ayını görmesi
4- galatasaray'ın fenerbahçe'ye karşı uzun bir aradan sonra peşpeşe galibiyetler alması.
5- age of empires 2 oyununun fanları tarafından hazırlanan forgotten empires paketinin internetten yayınlanması.
6- peygamber efendimizden günümüze kadar bağlı bulunduğumuz mürşidlerin etraflıca kaleme alındığı osman nuri topbaş hocamıza ait altın silsile kitabının yayınlanması.
7- milli gençlik vakfının eski içtimai halini kaybetmesinin ardından bir anlamda onun kültürel boşluğunu doldurmak adına yedi hilal derneğinin kurulması.
8- genç gönüllüler hareketi adına ilk günden beri özlemini taşıdığımız kısa film çalışmalarının ilk profosyonele yakın meyvelerini vermiş olması.
9- mısır'da i̇hvanül müslimin hareketinin iktidar olması
10-görsel olarak yetişmese de en azından oluşum olarak sinemahal isminde bizim diyebileceğimiz bir sine-eleştiri sitesinin kurulumu.
11- i̇hsan oktay anar'ın yedinci gün kitabı.
12- türkiye'nin eurovision şarkı yarışmasından çekilmesi.
13- ivme kaybeden gerçek hayat dergisinin ardından hakan albayrak önderliğinde sancaktar dergisi 'nin çıkacağının haberini almak.