gitar – dertli sözlük
bir zamanlar öğrenmeye çalıştığım, müzik kulağım olmadığını anlayınca sadece notalarla öğrenmeyi anlamsız bulduğum müzik aleti. dinlemesi hoştur, çalmasıda öyle.(*)
iki ay kursuna gidip odama astığım yaylı çalgı aleti. kalbini dinle filminde çocuğun doğuştan gelen yeteneğini bangır bangır üstüne döktüğü müzik aleti...
bi ara çok heves edip ve para biriktirip aldığım sonra müzik kulağım olmadığından çalmayı bi türlü başaramadığım şu anda odamda duran ve her baktığımdaiçime çalma isteği gelipde çalamayınca üzüldüğüm bi müzik aleti..
son 3 yıldır ders notumu eksiltmekten başka hiç bir işe yaramayan süper bi meret...
hele bir de gitarınız güzelse ( en azından orta seviyedeyse (bkz:cort x-6) ) tadından yenmez.
apartman dairesinde oturmanıza karşın sesi sonuna kadar açıp bağırtırsınız amfinizi...
insanlar ne kadar kızsa da bu zevki başka hiç bir enstürman tattırmaz...
ilk çaldığım şarkı "sevdan bir ateş olan" . hayatımda aldığım en güzel ve en anlamlı doğum günü hediyem ;) elektrosunun sesine hayran olduğum.
bazı liseliler hava için kullanır. sibobu yoktur. face fotoğrafı en çok konulan müzik aletidir.
gitarların yüzde 48inin kaderi binbir hevesle alınıp kısa birsüre sonra odanın duvarına asılmak hatta kilere koyup soğuktan gerilen tellerinin kopmaya terkedilmesi sanırım.
nedendir bilinmez benim hiç heves etmediğim bi müzik aleti. ben genelde kendi türk müzik aletlerimizin taraftarıyım daha doğrusu türk sanat veya türk halk müziğinde kullanılan müzik aletlerinin taraftarıyım. bir ud veya tambur veya kanun olmadı def veya kudüm. müzikte ve üflemeli çalgılarda yetenekli olduğumu farkedince ney'i öğrendim 3.5 4 senedir hiç bıkmadan usanmadan üflüyorum hem taşımak için yanında valiz bulundurmana gerek yok gayet kibar bir müzik aleti :)