ertuğrul sağlam – dertli sözlük
aslandır. delikanlıdır. beşiktaşlıdır. beşiktaş'ı yenerek şampiyon olmuştur. tebrikler adam gibi adam, ertuğrul sağlam.
beşiktaşlı yöneticilerin kalbini kırıp ahını aldığı teknik adam. akvaryum gibi adam olup tertemiz bir simaya sahiptir.
yıldızı samsunspor'da parlamış, çocukluğunu takımı olan galatasaray'ı değil beşiktaş'ı tercih etmiş, kendi sözüyle beşiktaşlılığı öyle alelade birinden değil beşiktaşlıların efsane başkanı süleyman seba'dan öğrenmiş, yuvasından ağlayarak gönderilmiş ve futbolu samsunspor'da bırakmış eski futbolcu..
sonrasında ilk olarak samsunspor'u daha sonra kayserispor'u çalıştırmış, kayseriyle büyük başarılara imza atarak beşiktaş'ına yıllar sonra geri dönmüş ve ikinci defa yine gözyaşlarıyla, yine adam gibi kimsenin ardından tek kelime etmeden ama son derece ağır bir konuşma yaparak gitmiş teknik direktördür..
en sonda ise şampiyon takımın şampiyon teknik direktörüdür..
şampiyonluğun çok yakıştığı adamdır..
ve bursa'daki şampiyonluğu bilindiğinden daha çok haketmiştir..
beşiktaşlı biri olarak beşiktaşta şampiyon olsa belki daha çok sevinirdim ama o bursayla şampiyon olmayı, bursaspor'da bir ilke imza atmayı ve adını tarihe beşiktaş'ı şampiyon yapan hoca değil de bursaspor'u tarihinde ilk defa zafere taşıyan hoca olmayı daha çok haketmiştir..
ama her şeyin öncesinde kocaman bir yüreğe sahip adamdır.. kimseye ah etmez, kimsenin ardından kötü söz söylemez, kimseyi kötülemez..