fatma barbarosoğlu – dertli sözlük
sakarya üniversitesi'nden bir hocanın; "türkiye'deki en akıllı kadınlardan biri" şeklinde; onu tanıyanların çok az olduğu bir ortamda bunu söylemesiyle mest olduğum olayın özne şahsiyeti.
"imaj ve takva" ile "åžov ve mahrem" mümin kızlardan önce erkeklerin; hadi alt levele çekelim bu şartı ama en az kızlar kadar erkeklerin de okuması gereken iki temel eser.
yazarın "medya senfoni"si de medyadaki "çorap hikayelerini" yazan bayan yazarların ve bilumum dönmekte olan dolapları döndüren dolap beygirlerinin göz önüne serildiği bir romankitap.

ayrıca yazan kişi (yazar) kadın olabilir ama "kadın yazar olamaz!" diyerek feminist islamcılığın kibritine kök döken yeni åžafak yazarı.

"fatma aliye, uzak ülke" ve "cumhuriyetin dindar kadınları" diğer kitapları. bunun yanı sıra öykücülük, çok sevmediğim bir alan olmasına rağmen onun öykülerini de beğendiğimi ifade etmeliyim sanırım.
son zamanlarda evlilik üzerine yazdığı yazıları ile hayli beğeni toplamıştır. ümmetin gençlerini yeniden evliliğe ısındırmaya ve evlendirmeye niyet etmiştir kendileri. kolaylıklar diliyoruz.
yeni şafak'ta yazdığı bugünkü yazısında gençliğin başka bir sorununu sinema eleştirisi üzerinden anlatıyor.(http://yenisafak.com.tr/yazarlar/fatmakbarbarosoglu/fakirligi-sevmemek-ile-fakirleri-sevmemeyi-ayni-sey-sanan-genclik/39281)
atlamadan okuduğum nadir köşe yazarlarından.
gündemin içinden boğulmuyor, kalemi gündemin etkisi altında kalmıyor.
kendi gündeminin olması çok güzel.
meseleleri ele alış tarzını seviyorum.
her zaman çok iyi şeyler söylüyor.
her zaman anlaşılır yazıyor.
iyi ki yazıyor.
modaya,modacılara "sen kimsin?"" kim oluyorsunuz" gibi sorular sormuş."moda da neymiş" diyerekten moda saçmalığını alt üst etmiş yazardır kendisi.türkiyenin en önemli sosyologlarındandır,hatta dünyanın da denilebilir.
ahir zaman gülüşleri kitabındaki, incir ağaçlarının gölgesi bölümüyle beni benden almış yazar hanım.