kemal kılıçdaroğlu – dertli sözlük
kahvehane'de maç seyreden fanatik, ortalama futbol seyircisinden farksızdır.

futbol seyircisi (fs) maç seyrederken futbolla çok ilgili değildir. ortamda oluşan gazla hareket eder bu yüzden de mantıklı düşünemez. ona göre, hakemin verdiği aleyhte karar her zaman yanlıştır, mağlup olacağını hissettiği anda ağzını fena bozar. mesala rakip güzel bir gol attığında rakibini asla alkışlamaz, aksine futbolcunun sakalanması en büyük temennisidir. sohbet esnasında, ben ..... takımı tutuyorum, ben yaparım gibi laflar bolca işitirsiniz.

bunları niçin mi yazdım?

(bkz:kemal kılıçdaroğlu nun başbakan a küfretmesi)
bizi hep şaşırtmayı başaran biriydi ama çıkıp miting meydanında küfür edecek (*) kadar şaşırtabileceğini hiç birimiz ummazdık. bize bir özür borcu var çok sevgili ana muhalefet liderimizin.
komşunun her gece 'başbakan kemal' diye oğluna ezbertletmeye çalıştığı, öncekilere göre çalışkan, yine de komik kaçan siyasetçi.
milletvekili sayısını artıran tek parti biziz diyerek kuyruklu bir yalan daha söylemiştir. bdp parti olarak seçimlere girmese bile desteklidiği adaylar ile vekil sayılarını arttırmıştır.
özetle seçim konuşması:

3 kısa mesajım olacak..

1- chp 3.5 milyon oydaş kazandı. 12 eylül darbesinden bu yana en yüksek oyu aldık.
2- seçime girip mv sayısını arttıran tek parti chp olmuştur. demokrasiye her zaman güvendik, savunduk, savunacağız. akp'ye başarılar diliyoruz. ancak bunu unutmasınlar daha güçlü bir chp var. sadece akp değil bütün dünya unutmasın.
4-türkiyenin 81 iline gittim, 300 ilçeye gittim, yarın sabah seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz.
kapali kapilar ardinda chp ye yüklenen yüklerden bi̇ri̇, chp bu yükten kurtulmasini bi̇li̇r.