kemal kılıçdaroğlu – dertli sözlük
bkz: osmanlı i̇mparatorluğunda şeker üretim ve tüketimi-zafer karademir

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/19/1982/20708.pdf
kimse kemal kılıçtaroğlu'nun halkın sesine kulak vereceği iddiasında bulunamaz. nitekim böyle bir sese kulak verecek olsaydı daha en başta kendisine "aday olma" diyen yığınla insanın sesine kulak verip mansur yavaş veya ekrem imamoğlu'nun adaylığının önünü açardı.

açık seçik ortada ki kemal kılıçtaroğlu her şeyden önce kişisel menfaatini ve egosunu ön plana alacak. eğer ben başkan değilsem, ben bir numara değilsem biz yokuz diyecek. bu tavrı net bir şekilde ortaya koydu zaten.

bu arada 11 seçim kaybedip hala koltuğunu bırakmayan bir kişinin liyakatten bahsetmesinin bir izahı olamaz.
kasetle geldiği koltuğunda yine kasetle rakiplerini aynı yöntemle saf dışı ediyor/ediliyor.
(bkz:muharrem ince)

savaş ay'ın a takımı programını izlerseniz o günden bu yana pek bir şey değişmediği görülür.
ayrıca kendisi 14 mayıs 2023 seçimlerinde 6'lı masa'nın cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

seçim dönemi kırgınlık filan tanımam, adabınca sözümü söylerim. kimse alınıp gücenmesin. duygusal olmayalım. rasyonel düşünelim. önce elindeki veriye bir bakarsın. yatırım yapacaksan bir öngörü sahibi olman gerekir. bu adam ne yapmış şimdiye kadar, ne kadar tutarlı birisi, ne başarmış? koca bir sıfır! öbür tarafta erdoğan'a oy vermeyelim de ne yapalım. bu günler hayal edilebilir miydi. aşağılık psikolojisi içinde itibarsız ve güçsüz günler devam ederdi. erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin kafası saf düşmanlık ve ucuz hesaplardan başka bir şey değil.
allah korusun ama olur da bu herif seçilirse büyük bir tufan bizi bekliyor. erdoğan seçilirse ise bir gönül süruru... allah erdoğan'a muvaffakiyetler nasip etsin, yüzümüzü güldürsün. ondan sonra da daha hayırlı liderler versin bize.
emekliliğinden önce gariban kılıçdaroğlu'nu seçim kazanma modunu açmış prime dönemini yaşayan erdoğan'ın karşısına tek başına çıkaracaklar. 29 mayıs arefesinde erdoğan epik bir zafer daha yaşayacak. artık istanbul'a at sırtında mı girer, hilafeti mi ilan eder o refah partisi ve hüdapar ile yapacağı istişarelerden sonra belli olur heralde hahaha. 28 mayıs kemalizmin bu topraklarda göreceği en ağır hezimetlerden biri olacak gibi görünüyor.
abdülhamid han anlaşılmadığı için osmanlı kaybedildi. kılıçdaroğlu anlaşılmazsa neler olur hayali bile ürkütücü...
kasetle gelen,merdivenlere ters binen,skk'yı batıran, başörtüsüne bir metrelik kumaş parçası,her zaman takmak zorundalar mı sanki diyen, amerika'ya gidip hamburger yediğini söyleyen ama hangi illegal işlere karıştığı belli olmayan,fetö ve kandilden talimat alıp,tüm chp milletvekillerini de tokatçılara kaptıran,hesap uzmanı! ,300 milyar dolar getireceğim temiz para uyuşturucu parası diyen biri işte.saadet,deva ve türevleri sever tabi , adamlar yüzde birlik oyları ile mecliste 35 milletvekili tokatladılar chp'den .aferin size .
bizim cenahın muhalif dindar entelektüellerinin erdem/adalet abidesi diyerek yere göğe sığdıramadıkları adam bu işte. seçim gecesi bir iki saat sonra alenen ortaya çıkacağını bilmelerine rağmen milyonlarca insanın gözünün içine bakarak yalan söylediler. ertesi gün de hınçlarını alamayıp dindar kürtlerin hepsine domuz bağcılar diye hakarette bulunmaya başladılar.
seçimi kaybetmek için ne yapılması gerekiyorsa hepsini sonuna kadar yapmıştır. bu anlamda kendisine minnettarız.
benim teorim şu: kılıçdaroğlu kasıtlı olarak iktidara gelmek istemiyor. şayet otursa ve hiç konuşmasa seçimi kazanma ihtimali daha yüksekti.

düzeltme: gerçi daha hiçbir şey bitmiş değil. bunları söylemek için erken olabilir...