bill gates – dertli sözlük
ibm'in bir dalgınlık anında dos işletim sistemini pazarlamasına izin vererek milyonlarca dolar kazanmasına neden olduğu insan..
ticari bir deha olduğu konusunda tartışmaya gerek yoktur; fakat ortada bir richard stallman ve linus torvalds varken bilgisayar kurdu olup olmadığı rahatlıkla sorgulanabilir. kapitalizmin simgelerindendir; gelişmekte olan ülkelere ürünlerini ucuz satarak girer; sonra kazandığı paranın bir kısmıyla ülkeye yardım edip ülkede güzel bir imaj yapar; dünyada da "iyiliksever zengin" rolünü oynar; ama arkada para basan bir kapitalist sistem tıkır tıkır çalışmaktadır.
dünya nüfus kontrolü için çalışan ve içinde monsanto gibi kurumların bulunduğu, adına "sistem" dediğimiz asıl işleyişin önemli bir parçası. karısıyla isimlerine kurdukları vakıf ise bunun en büyük suç aleti. tabii apple da bu günahın içinde. masum olan bir tek linux kaldı, o da halka mal olduğu içindir herhalde.
microsoft'un ceo'luğunu bıraktıktan sonra kendisini vakıf (!) işlerine adamıştır. kurduğu bill ve melinda gates vakfı ile "dünyanın nüfusunu dizayn etmek" isteyenlerin güdümünde, yoğun bir aşılama çalışmaları içerisindedir ve bu iş için devasa boyutta paralar harcamaktadır. özellikle gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler üzerinde yaptığı aşılar, bazı ülkelerde baskıyla, malavi gibi bazı ülkelerde de (b: silah zoruyla) yapılmaktadır. hedef; dünyadaki tüm çocukların aşılanması... bill gates'in ve arkasındaki egemen güçlerin bu aşılama hedeflerini babalarının hayrına yaptığını düşünenler minik bünyelere aşı yaptırmaya devam etsinler...

(http://www.bbc.co.uk/news/health-13749205)

(bkz:bill ve melinda gates vakfı)
eşi melinda gates ile boşanma kararı almışlar. melinda: yeter artık bill! her gün daha da şeytanlaştığını görmeye artık dayanamıyorum. bitti!bill: o kadar da değil bea! 27 yıllık kocanım. iç bi tene iyiliğimi de mi görmedin? gel bakem bi oturalım, konuşalım. sen beni yanlış anlamışın. kavenin önünde arkadaşlarla otururken bi çip mip konuşuldu ama aslı yok onun. (bkz:bill gates'in trakya'dan toprak alması)