ne olacak bu dertli sözlük ün hali – dertli sözlük
plato kardeşin verdiği ukteye ben bismillah diyerekten bir şeyler yazayım madem affınıza sığınarak.

bu sözlüğün hareketlenmesi öyle çok zor değil. sadece geniş kabule açık mı onu kestiremiyorum. olası seviyesizlikleri anlamak mümkün, küfre karşı olunabilir, vs. ama tartışmaların seviyesi, lakaytlık, ciddiyetsizlik, dert yansıtmayan ama bilgi veren, bazen tam olarak bilgi de vermeyen içerikler... bunlara var mı bu sözlük? çünkü insanlar gündelik konuşmayı nasıl ara dolgu maddesi gibi yapmayınca şişerler, sözlük de yer yer boş konuşmalara, saçma şeylere de hareket nevinden, akarı olsun nevinden sıcak karşılamalı diye düşünüyorum.

o halde önerim şudur. sözlüğün bir dahaki ay konusu işbu başlık olsun. biz de bu başlığı doldurmak sadedinde elleri kolları sıvayalım. 20 tane yazar sözü benden. tanıdık tanımadık herkesi davet edeceğim. içlerinden belaltı vs. de çıkacaktır. onlar yasaklanabilir. ama geri kalan her şeye tahammül olması elzem. yanlış anlaşılmasın ama bana özelden mesaj atan arkadaşlar da oldu sağolsun, duyarlı davranan bir arkadaş gelen gitti demiş. gelen niye gitti?

bana öyle geliyor ki mazbut havanın sebebi, az olalım yeter ki nitelikli olsun anlayışı. problem şu ki o zaman sözlük olmuyor. öyle bir ara format oluyor.

dediğim gibi, bir dahaki ayın konusu olsun. ciddi bir hareketlilik olacağına inanıyorum. sol frame gündem konularıyla dolar biraz. ama olsun. hareket fıtri bir mevzu. hareketlenmek lazım.