başörtülü kızlarla kim evlenecek – dertli sözlük
başörtülü olmayan müslüman kızlarla kim evlenicek sorusu aklıma gelir de banane sanane derim....
peygamber efendimizin (s.a.v) hadisinde geçtiği;
3 sebeple evlenilir ; dini için, güzelliği için ve malı için.dini için seçenlerden olursanız mesud olursunuz. buradaki mesud olmak isteyen dini seçen müslüman bir genç evlenir, kimse kafasına takmasındır,evde kalan yoktur,çok isteyenleri vardır,allah birini kısmet etmiştir.
başörtülü olduğu için evde kalacaksa kalsındır.bu çok büyük bir şereftir,bu dünyaya evlenmeye gelinmemiştir.
o yazı bu gün yazılsaydı tesettürlü kızlarla kim evlenecek olurdu heralde.çünkü bu gün başörtülü(!)lerin öyle bir derdi kalmamıştır hamdolsun(!). hükümetimiz sağolsun başörtüsünü hallettiler(!). lakin tesettürlüler için problem devam ediyor olabilir.
"i̇yi(temiz) kadınlar, iyi erkekler içindir. iyi erkekler, iyi kadınlar içindir..." nur suresi 26. ayete iman edip, evlilik konusunda allah'ın vaadine gönülden sarılıp tevekkül eden birileri vardır inşallah..
evlenmek isteyen çok kimsenin olduğu hanım kardeşlerimizdir. esas sorulması gereken şu:evlenilecek "başörtülü" kız var mı? tırnak içinde vurguyla belirtilen kelimeye dikkat. zira başında başörtüsünden öte bez parçası taşıyanlar var.
kader kısmet kavramlarının imanın gereği olan şu güzel dinimizde telaşe kapılınmaması gereken sorudur. çünkü bu soru sorulursa akabinde şu soru da sorulur : başörtülü kızlar hangi adam gibi adamla evlenecek?