paralı eğitim – dertli sözlük
paralı eğitim -alternatif olarak- olması gereken bir eğitimdir. ister tıp olsun ister diğer alanlar hiç fark etmez. türkiye gibi eğitim sistemi kokuşmuş, sınav sistemi adaletsiz ülkelerde olması mutlaka gereklidir.

kusura bakmayın ama her şeyin bedavası boktan oluyor! bu ülkede "parasız" eğitim veren devlet üniversitelerinin halleri ortada. eğitim veren hocaların içler acısı durumları ortada. devlet, her neyin arkasında dursa orası kısa sürede kokuşuyor! devlet neye "maşallah" dese orası iki gün yaşıyor! lakin kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan vakıf ve özel üniversiteler her yönden iyi. ben fukara çocuğuyum diye parası olanın kaliteli eğitim alma hakkını kötüleyemem arkadaş. keşke param olsaydı da ben de özel bir üniversite de aşığı olduğum "bilgisayar" alanında eğitim alsaydım... keşke. ben alamıyorum diye parası olan da almasın mı? yok artık!

kardeşim sen - ben sınavlara giriyorsak "mecbur" olduğumuz için giriyoruz. değilse bu boktan sınav sisteminde sen de ben de harcandığımızı biliyoruz. hangi sınav "tıp" eğitim alacak birisini ölçümleyebilir ki? ne alaka? öss'de sorulan hangi soru "doktor" olma vasfını ölçen sorudur?

bırak her şeyi, doksan yıldır hangi devlet üniversitesi alanınında dünyaca ünlü bir uzman yetiştirmiş? yurt dışına kapağı atabilenler haricinde ortalamanın üzerinde bile başarılı olan yok! bir düşün bakalım neden?

ne yani, sırf senin paşa gönlün istiyor diye adamın imkanı varken senin beş para etmez sınavına girip zaman mı öldürsün? sırf sen istemiyorsun diye 4 - 5 yılını senin köhne üniversitelerinde mi çürütsün! pehhh!

"ben battım herkes batsın" mantığıdır bu. başka bir şey değil. seni dinleyen de ülkede adil bir sınav sisteminin ve kaliteli bir üniversite eğitiminin olduğunu sanacak. bırak adam bari parasıyla "adam" gibi okusun!