islama karşı islam – dertli sözlük
kullanılan iki tip argümanla icra edilen bir hipotez. el-kaide gibi radikal islamcı yapının yaptığı yanlış uygulamaları islam'a mal etme ve algı oluşturma ilk aşamadır. oluşturulan algı, islam'da cihat vb. birçok kavramın çarpıtılmasıdır. şiddetle islam'ı yanyana getirme aşamasıdır. akabindeki aşama ise insanlarda meydana gelen korku ile insanları ılımlı islam'a yöneltmektir.
(bkz:[entry]438713[/entry])
buradaki temel amaç, ehl-i sünnet islami düşünceyi yıkmaktır. yani ifrat ve tefridi ön plana çıkararak ehl-i sünnet'i yok etmektir. buradaki ehl-i sünnet müslümanları radikal olarak isimlendirmekteki temel amaç da zihinlerde korku algısı oluşturarak, ılımlı islam'ı ön plana çıkarmaktır. yani el-kaide ve türevlerinin verdiği zararlar üzerinden ehl-i sünnet müslümanları radikal gibi göstemek ve ılımlı islam'ı ön plana çıkarmaktır amaç.
yani radikal gruplar vardır. bunlar el-kaide ve türevleridir. daha çok selefi ya da tekfirci gruplar olarak isimlendirilirler. ehl-i sünnet müslümanları bu radikal gruplarla özdeşleştirme gayreti vardır. zihinlerde bu çerçevede oluşturulmaya çalışılan bir algı var. tam olarak bu radikal grupların karşısına ise ılımlı grupları oturtma gayreti var.