facebook – dertli sözlük
adres satırında url'nin başına xx yazarak facebooktan video indirmek mümkündür. örnek: xxfacebook.combkz: http://xxfacebook.com/
etkili bir sosyal medya aracıydı. lakin yerini 140 karakterle zihin formatlayan twittere bıraktı. arap baharı için yapılan birçok analizde de görülecektir ki sosyal medyanın ayartıcı ve zihin formatlayıcı etkisi artık müslüman zihinleri değitirerek yeni bir dönemin başlangıcını oluştuyor. kullanmıyor değiliz, lakin kullanırken de belirli bir bilinç dahilinde kullanılması ve seçici olunması elzem. ayrıca maksimum düzeyde gizliliğe önem verilmeli. benim kişisel kanaatim teknoloji çöktüğü anda her şey çözülecek. aşağıda bir yazarımızın yazısından güzel bir alıntı var. yazıdan bir bölüm. -- iktibas --şeytanın sağ açık oynadığı, nefisle buluşturduğu her isabetli topu gelişine vuruşlarla doksandan kalemize yolladığı, sağdan gelip girdiği her pozisyonda bizleri ters köşe ettiği bir oyun oynanıyor bugün. daha birkaç sene evvel aynı sıraları paylaştığımız hanım arkadaşlarımızın tesettür defilesindeki mankenlerin kılığına bürünüp verdiği pozları facebookta meze olarak görmenin ya da ‘mücahit oğlum’ diye büyütülen bey abilerimizin ava giderken avlandıklarına şahit olmanın bizleri şaşırtmadığı gün bugün. malum şahısların pilates kostümünü giyip başına bir örtü alanların ‘ben tesettürlüyüm’ diye arz- ı endam ettiği gün bugün.düzenin kuralına göre oynanan bir oyun var ve bütün bu olanlar da oyunun bir parçası. hakem düdüğü çalmış, oyun çoktan başlamış. dostluk maçı havasında geçiyor, en faul hareketlere dahi ne sarı, ne kırmızı kart çıkıyor. fakat benim bu oyuna seyirci kalmaya niyetim yok. ’’söyleyecek sözüm çoktu, neden sustum ki?‘’ diye hayıflanmaya da…artık zaman değişti, teknoloji gelişti, evet. tıpkı helâk olan bütün kavimlerdeki gibi, bir alanda zirveye ulaşmanın verdiği baş dönmesi mevcut. her şey bir merakla başlıyor, “bir kereden bir şey olmaz”la gelişiyor, hızlı bir felaketle son buluyor. gazetelerin üçüncü sayfa haberleri türünden felâketler... küçük kıyametin kopması gibi sonlar...peki ya oturma odamızın dünyaya açılan en teknolojik penceresinden belki de deccal’in çağrısına kulak veriyor olabileceğimizi hiç düşündünüz mü? neden olmasın! zaman ‘ahir’ adını alalı, kıyamet alâmetleri ‘online’ olalı epey oldu...-- iktibas --yazının tamamı için:http://gencdergisi.com/451-ahir-zamanda-yuz-kizartici-bir-book.html
insanlıktan (bi)haber o(a)labilmenin teknolojik hali.derdi olmayanlar için elbette.sözüm sözlükten dışarı.çok üzüldüğüm bir konu.hayra kullananların sayısı artar umarım.
bir süreden beridir, profil sayfamın üstüne ''hesabını güvene almak için telefon numaranı ekle.'' ikazını yerleştirmiş.facebook hesabımın güvenliği mi önemli, telefon numaramın güvenliği mi?tabii ki; numaramızı facebook sistemine kaydetmek 'güvenlik' açısından daha sakıncalı bir durum.
liseli ergenlerin neredeyse tüm vakitlerini buraya harcadığı sitedir yediği yemekten içtiği içeceğe kadar her şeylerini paylaşıp dururlar işin kötü tarafı ise hayatlarının hep böyle akıp gideceğini sanmalarıdır bilmiyorlar ki gerçek hayata atıldıkların da o aldıkları beğeniler ve yorumlar onlara hiç bir fayda vermeyecek.
iyi ya da kötü denilmesi arkadaşlarına bağlıdır. genellikle ' kim kiminle nerede ne yapıyor' un bilgisine ulaşılır. faydalı paylaşımlar yapan arkadaşlara sahipseniz ufuk açıcı olabilir.
sözlük yazarlarının neden bu kadar olumsuz baktığını anlayamadığım gayet de güzel, yarayışlı -tabii kullanmasını bilenlere- arkadaş ortamınızın samimiyetini bile test edebileceğiniz yarayışlı site. twitter ile karşılaştırıldığında ise facebook her zaman için çevrenize daha hakim olacağınız bir mecra. ayrıca şunu da söylemek isterim ki face'de bir sürü gereksiz insanın bulunduğu yazılmış sanki twitter sütten çıkmış ak kaşık.