zorunlu din dersi – dertli sözlük
gerekli bir dersti. anlatalım:
anadolu toprakları, çoğunluğu müslüman olan, islami hassasiyetleri hayatına uygulamaya çalışan insanların bulunduğu topraklardır. müslüman olmasa dahi islam konusunda belirli temel bir bilgiye herkesin sahip olması gereklidir. böyle olmadığı takdirde bu topraklarda yetişip de bu topraklara çok yabancı insanlar ortaya çıkıyor, sonra \\\"bu sene de kurban hacca geldi.\\\" benzeri söylemlerle karşılaşıyoruz. bu derslerin esas amacı kimseyi zorla müslüman yapmak değildir. sadece bu toprakların inancını tanıtmaktır.

zaten din kültürü dersi. adı üstünde. din kültürü. dini, kültürel manada tanıtmak. yani bir tefsir, fıkıh dersi verilmiyor. zaten bu dersleri almaya kimse zorlanamaz. ama bu topraklarda yaşayan bir insan hiç olmazsa kültürel manada islam\\\'ı tanımalı. müslümanlar kimdir, ne yer, ne içer, bayramları nelerdir, ne zaman hangi bayramları vardır? bunları bilmeli.

zaten bir müslüman ab\\\'ye ya da abd\\\'ye gidecek olsa, hristiyanlığı kültürel manada mutlaka öğrenir. öğrenmese bile oralarda mutlaka öğretirler. bu açıdan olaylara biraz daha çok yönlü bakılmalı.