kızların saçını çeken erkekler – dertli sözlük
tanımlanamayan bir erkek çocuğu davranışı. anaokulu ve ilkokul 1.sınıfta sık rastlanır bu tür çocuklara. bir de bunların kızları erkekler tuvaletine itmeye çalışan versiyonları vardır.
çapkın babalar tarafından öğütlenen evlatlardır. çocuk yetiştirme konusundaki toplumsal yaramız devam ediyor.
söz konusu yavru insanlar; hayatlarının bu döneminde karşı cinsle iletişim kurmanın tek yolunun bu olduğunu zannetmektedirler. ileriki dönemlerde anlaşılır ki; nezaket, tatlı dil, kültür, zeka vb. edinimler söz konusu amaçlar için daha uygundur. erişkin erkek insanı, yukarıdaki bilgiye sahip, ancak niteliklere sahip değilse; aynı davranışını eşini döverek devam ettirme eğilimdedir. eşinden tokat yiyen saf anadolu kadınının "vıy! eşim beni seviy..." yorumunun sebebi de bu olsa gerektir.
tokalarını alıp kaçmışlıkları da vardır. potansiyel hoşlanma/aşık olma eğiliminde olan erkekler, ilgilendikleri kızlara yaparlar bunları genelde.
dikkat çekmek için değişik hareketlere başvuran çocuklardır.

ayrıca anne of green gables, anne with an e, anne shirley, anne of avonlea, akage no an gibi anne shirley'nin başrolde olduğu tüm versiyonlarda gilbert blythe'dır. anne kızımızın örgülü kızıl saçını ''carrots!'' diyerek çekiverir.

buyrun: https://www.youtube.com/watch?v=mguq-gkefbo&t=80s&ab_channel=filmmakerdreamstudios.