dertli sözlük yazarları – dertli sözlük
hayatlarındaki ufak tefek sıkıntılarla değil, büyük resme bakarak bunun dertlenebilmiş ademoğullarıdır. varoluş amaçlarını bulabilmiş kimselerdir (inşallah)
bu zevat hakkında bir kanaatim gelmiş ki: iyi niyetlidirler. niyetleri ya şahsi nazariyelerini, ya istifadelerini, ya ilmini dökmektir. hiç ayırt etmeden hepsinin niyetindeki hayra turramı basarım. hayr ümid edenler, biiznillah hayra vasıl olur. bir şekilde fayda murad eden insanlar burada cem olmuşlar. subhanallah. buna binaen birkaç hususu tahlil ederiz:bu tür camii yerlerde ferdin en dekaikaşina elzemiyeti istifadeye müsait olmak, tevazu ile taleb etmek, vermek istemesi gibi almaya da müşvik bir halet kesbetmek olsa gerektir. umumi mahallerde şahsiyetler birbirine ünsiyet kesbetmediğinden, herşey damara dokunabilir, her kelam menfi yorumlanabilir. buna dikkat etmek lazımdır. niyet tenzih ederek o sehvi amele dair konuşmak lazımdır. amelde sehiv hem vakidir, hem caizdir. ama niyette şerur olan merduddur. burada niyet hasebiyle herkesin birbirini ifradi bir tenzihle tenzih etmesi lazımdır. "niyeti temiz ama amelde yanlış yapıyor" yani "doğru bir hususu yanlış ifade ediyor" diye bilip, ona göre ameldeki yanlışına nazarı celb edip, damara dokundurmadan, (bir gardaşımızın ifadesiyle) cedele düşmeden, istişare üslubu ile faydasına çalışmalı. her iki tarafta birbirinden fayda kapısını kapatmamak lazım geldiği gibi, fayda kapısını kapatana karşı musırrane faydasına çalışmamak lazım. çünkü sana kapıyı kapatana sen zahiren faydalı olamazsın, bırak başkası fayda versin, sen batıni fayda için dua ile ona imdad et.allah kuvvet versin. şu hususta var ki: burası ümmetin küçük bir hizbidir. burada, geniş dairede beklediğimiz ittihad-ı islamın minyatürünü gösteremezsek, gayemizde sadık değiliz. buna çalışmalıyız. ben umumen buranın muharrirlerini takdir ediyorum, tebrik ediyorum, helallik diliyorum ve umum haklarımı helal etmişim.
sabahtan beri bu başlığı arıyorum ve sonunda bulmamın sevincini yaşadım. şükür ya. :) ilk sözlük deneyimim ve ilk kez böyle bir ortamda bulunuyorum. ama sevmesem ve yazarlarının kişiliklerinin ve insaniyetlerinin bu kadar iyi olduğunu hissetmeseydim çoktan bırakıp gideceğim bir ortam idi. ama yazarlar çok iyi. tanıdıkça daha da çok sevdim çoğunu. eğlenceli yapıya sahipler ve işlerine gerçekten odaklanmış kişiler. bazı yazarların ne dediklerini anlamıyorum. ya kullandıkları kelimeler yabancı geliyor ya da cümleleri kuruş mantıkları hakkında fikir yürütemiyorum ama işlerini ve neler söylediklerini çok iyi biliyorlar. bazı yazarlarda eğlenceli bir yapıya sahip. bunu entry'lerinde bazen şakaya vurarak çok belli ediyorlar. muavinlerimizde işinde çok dikkatli ve detaycı. gördükleri hatalarda uyarıyor ve gerekli işlemi hiç çekinmeden yerine getiriyorlar. ve sürekli online olup entry girmeyen 8 10 kişinin muavin grubundan oluştuğunu düşünüyorum. hataları bulup sözlük formatınca düzeltmek ve bu entry'lerin yazarlarına açıklama yapmak ile uğraşmaktan entry giremiyorlardır. bu sebepten işine bağlı olduklarını bir kez daha rahatlıkla dile getiririm. terbiye sınırları da çok güzel bir seviyede. dediğim gibi başka sözlük deneyimim yok ama diğer sözlüklerle alakalı okuduğum başlıklardan dolayı da terbiye seviyesi konusunda tartışma dahi edilemeyecek seviyede olduklarının hiç çekinmeden söylerim hepsi için. sözlüğe tanıdığım arkadaşım tarafından davet edildim. o zaman bir tane arkadaşım vardı ama şimdi bir çok "iyi insan"dan oluşan bir çok arkadaşım oldu. sözlerine dikkat edilecek ve önem verilecek insanlar. o yüzden sözlükte evim gibi rahat hissediyorum. aynı yolda ilerlemesini ve sürekli değişen yazar yapısından dolayı asla kalitesini bozmamasını temenni edeceğim bir sözlük. kaliteli yazarlıktan ziyade kaliteli insanlardan oluşuyor ve bende tam bu noktasına bayıldım. :) inşallah daimi oluruz.
dertli sözlük gündemini çoğunlukla meşgul eden yazarlardır. haklarında açılan olur olmadık başlıklar beni benden alır. (*)
"- derdi olan neylesin?- hiç korkmasın söylesin."sözüne atıfla, korkusuzca, lafını esirgemeden söyleyen yazar topluluğu.
10 günlük yazarlık geçmişimde yaklaşık 10 kişi gördüm aşağı yukarı.bence iyi bir rakam. bu abiler yazsa, üç beş ziyaretçi de yazarlığa ikna olsa sol freym'in hızlı akışından sızlanmaya başlayabiliriz.
yazmak için çok düşündüklerine inandığım insanlar. dünya sözlükte günde 400 500 tanımı tek başına yapanlar vardı. yine normal sözlükte haftada 2000 tanım yazan yazarlar vardı. 10 tane kötü tanım yazarsınız bir tanesi öyle denk gelir ki düşündüğünüz bir ana yıllar sonra bakar vay be ne yazmışım dersiniz.