bilimle dini hakikatleri açıklamaya çalışma modası – dertli sözlük
batıdan alınan bilimin sığ sularında engin konuları açıklama gayretinin meydana getirdiği yeni trent. kuantumcular. kuantum teorisini evirip çevirip her şeye uygulamaya çalışmak da bir garip.

şimdi gelelim bir konuya. batının bilim anlayışı ile islam'daki hiçbir hakikati açıklayamazsınız. batı'nın ortaya attığı bilim felsefesi, inancı reddeder. bilim dışında hiçbir inancı kabul etmez. herhangi bir bilimsel çalışmanın temeli buna dayanır. misalen türlerin kökeni halen bilimin temelini oluşturan bir kavramdır.

bu modayı icra edenler, ne yazık ki vaktini boşa harcıyor. bununla uğraşmak yerine inançları doğrultusunda bilim felsefesine eleştiriler yöneltseler, bilim felsefesine çelişkileri hakkında sorular sorsalar daha güzel bir iş icra etmiş olurlar.

ayrıca içlerinden büyük çoğunluğu mealci. ha böyle söylemek doğru mu? doğru değil aslında. ama "hadisler uydurmadır." diyerek hadislerin yerine batı'nın bilim anlayışını kur'an'dan sonraki ikinci kaynak olarak yerleştirmeye çalışana da başka bir şey denemezdi.

eleştirilerinde müslümanların bilimden uzaklaştığını söylüyorlar. doğrudur. müslümanlar bilimden uzaklaşmalıdır. çünkü bilimin özünü bilim felsefesi teşkil eder. müslümanlar ilimden sorumludur. bir gün bilim felsefesini değiştirecek adımlar atarlar ve bilimi müslümanların icra edeceği veya etmesi gereken ilme yaklaştırırlarsa, işte o zaman makbul bir iş yapmış olacaklar.