suudi arabistan – dertli sözlük
arap milleti son bir asırdır bu kadar aşağılık ve zelil bir duruma en son altı gün savaşlarında düşmüştü. şimdiki hal bence ondan da beter... arapların başındaki yezid meşreb neo-firavun selman cesaretini yemen'deki çocukları katlederken gösteriyor. mesele filistin olunca yahudi korkusundan ağzını açamıyor.

vahhabiler hemen yanı başındaki soydaşları katledilirken riyad'a amerikan kadın şarkıcılarını getirip festival düzenlediler, veyl olsun. tarih bunu asla unutmayacak. peygamberimiz döneminde azılı müşriklerden nadr b. haris iki tane şarkıcı kadın köle alıp insanları bu cariyelerle oyalayarak peygamberden uzaklaştırmaya çalışırdı. nadr b. haris hayatta olsa sizi ayakta alkışlardı.

hz. peygamber'e mekke'de uygulanan boykota karşı çıkan müşrikler kadar bile olamadınız. hiç değilse gazze'ye insani yardım gönderilmesi için siyasi-ekonomik gücünüzü kullansaydınız. filistinliler açlıktan ölmeye başladı. birkaç islam ülkesi birleşip devlet destekli yardım gemisi gönderse kim ne diyebilirdi? görünen o ki, araplar izzetlerini ve şereflerini terk etmişlerdir, kıyamet yakındır.

rasulullah (asm), "allâhumme bârik lenâ fî şâminâ ve yemeninâ (yâ allah, şam'ımızda ve yemen'imizde bize bereket ihsan et)" buyurdu. bâzı kimseler: "ve fî necdinâ (necd'imize de)" diye niyazda bulundular. rasûlullah tekrar: "allâhumme bârik lenâ fî şâminâ ve yemeninâ" buyurdu. onlar yine: "ve fî necdinâ" deyince: "zelzeleler ve fitneler işte oradadır. şeytânın karnı (yani hizb ve ümmeti) de orada çıkacaktır." buyurdu. (buhari, i̇stiska, 26)
dünya petrolünün arz-talep dengesini kontrol edebilecek kadar çok petrol rezervine sahipler(*). hemen yanı başlarında soydaşları ve din kardeşleri katlediliyor, hastanelerde yakıt kalmadığı için yaralılar at arabalarıyla taşınıyor ama bu necid'den çıkan karnu'ş-şeytan soylarının kılı kıpırdamıyor. bu zenginliğin ve münafıkane ihanetin hesabını bir gün muhakkak vereceksiniz. hem siz hem de sizin tasmanızı tutanlar.
islam ülkelerinde darbeleri, iç savaşları ve işgalleri tertipleyen, allah'ın verdiği petrol nimetini kendi kişisel hırslarını tatmin, arap milliyetçiliğine dayanan islam yorumlarını baskı ve zulüm ile yayma ve müslümanların ülkelerini abd'nin istediği kıvama getirmek için kullanan tarihin en hain ülkesi.

bu darbe planları, iç savaşlar, işgaller suudi arabistan'ın kapısına uğramayacak mı? elbette uğrayacak. hem de en ateşlisinden. mazlumların duası arşı titretir.
türkiye'nin atlattığı büyük tehlikeye rağmen halen sessizliğini koruyan birçok körfez ülkesinden biri. islam ordusu'nu kurmuştu. bizim en büyük müttefikimizdi.

tabi böyle bir durumda insan sormadan edemiyor. ırak'ın işgalinin, suriye'deki iç savaşın ve mısır'daki darbenin de finansörlerinden olan bu ülkenin bu darbe girişimine ne gibi bir katkısı oldu? abd'nin emrinden çıkamayan, her türlü darbeyi ve iç savaşı finanse eden bu ülke acaba darbe girişimi hakkında ne düşünüyor?

fetö ile kol kola olduğu defalarca tescillenmiş el-şarkel evsat bir gazetenin sahipleri ne de olsa.
artık hacılara da zulmetmeye başlayan ülke. al-i suud gaspettiği kutsal topraklarda, hacılara zulmetmektedir.

mekke'nin etrafını put haline getirdiği vinçleriyle sarmış, adeta bir ibadet haline getirdiği inşa faaliyetleriyle mekke ve medine'yi harabeye çevirmiştir. allah bu toprakları bu zalimlerin ellerinden kurtarsın.
eğer yeni bir arap baharı başlayacaksa kesinlikle ilk olarak başlaması gereken ülke.