hemşirelerin sus işareti – dertli sözlük
geçenlerde tutku reklamında denk gelmiştim. farklı bir havadan girmişler. hemşirelerin hastane duvarında resmi ve sessiz ol anlamında işaretinden ibaret değildir muhtemelen.alternatifleri düşünürken güzel mi güzel bir karikatüre denk geldim.eğlendim doğrusu.https://pbs.twimg.com/media/cpnl8yiw8aaz_8-.jpg
insanlarda uyarı oluşturulması niyetine yapılan bir hareket. hastane ortamında yatan hastaların dışardan gelen veya gelecek olan seslerden rahatsız olmaması için sus olarak yapılan bir işaret. dalga konusu değildir. :)
(#461299) buna binaen;

sanırım bana söz hakkı doğmuş. iki kelam edeyim, ayrıca sözlüğe de selam vermiş olayım dedim. öncelikle entryniz pek açıklayıcı olmamış. tutku reklamından bahsetmişsiniz karikatürle alakası nedir anlamadım. bilmediğimden kaynaklıdır. açıklarsanız sevinirim.

ayrıca paylaştığınız karikatür pek hoş değil. bir mesleğe ait sembol küçümseyici bir üslup ile yerilmiş. bunu komik bulmuşsunuz. eğlence anlayışınızı bu kadar basite indirgemeyin derim. neye güldüğünüzün farkında olun.

belki kötü bir niyetiniz yok. ben alınganlık ediyorum. beni de anlayın; hemşireliğe o kadar çok dil uzatılıyor ki buna bağlı olarak hassasiyetim artıyor. kendimi bu mesleğin savunucusu gibi hissediyorum.
bize hiç denk gelmedi ne hikmetse.genelde hemşireler mahkeme duvarı gibi bir suratla fırçayı basarlar. öyle sevimli sevimli sus işareti yapana pek rastlanmaz.ama işleri zor tabi.
ben genellikle hastaları konuşturan tarafım, hemşireliğin şartlarından birini yerine getirmemiş oluyor muyum ki?