müslümanların mizahtan anlamayışı – dertli sözlük
hayır bu ne şimdi ? müslümanların mozohton onlomoyoşo. bu nasıl bi başlıktır ? böyle bir genelleme yapan insan mizah duayeni midir yani nedir ? entry de caf caf ı "siz zekisiniz anlıyosunuz biz malız" diye eleştirmişsin ama daha entrynin başlığında bile eleştirdiğini kendin yapmışsın. sen mizahtan anlıyosun biz anlamıyoruz aynen. caf caf şimdi hacamat oldu yanılmıyorsam gayet de güzel "ince" karikatürler yapıyorlar komik karikatürleri de var güzel mesaj veren karikatürleri de. hayır yani hayattaki şeylere hadi güleyim hadi beni güldürsün diye mi yaklaşıyoruz da bu tarz dergilerde herşeye gülmeyi bekliyoruz ? ki hayat gülmekten komiklikten ibaret değil bunu hepimiz biliyoruz. en baba stand up çının bile güldürmediği oluyor siz burda gelmişsiniz yok karikatürleri şöyle böyle. senin mizah anlayışın iyiyse buyur kardeşim meydan orda çiz çizdirt bir de senin karikatürlerini görelim.
ben mizahın da göreceli bir kavram olduğunu düşünüyorum böyle genellemelere lüzum yok yani. i̇nsanların yaşantıları tatmin seviyeleri çok farklı düzeyde. mesela tek derdi işten evine giderkenki trafik sıkışıklığı olan birkimseyle dertler içinde yüzüp de şu hayatta gülmek için bahane arayan insan bir midir ? hiçbiri hiçbirini bu mu komik buna mı güldün mizahtan anlamıyorsun diye aşağılayamaz. umarım derdimi, rahatsız olduğum mevzuyu anlatabilmişimdir.
(entry i yazan kişiyi tanımam etmem bir husumetim yoktur da bundan sonrası için de bir husumet olmaz benim tarafımdan. çok fazla eksi oy almış oyumu gizleyecek değilim ben de eksi oy verdim kardeşim açıklamamı da yaptım buyur. karikatürleri de inceledim ayrıca.)