elinin hamuruyla erkek işine karışma – dertli sözlük
sorumluluğunu bilmeyen, sınırlarını aşan kişilerin karşısındakine haddini bildirme cümlesi olarak algılanabilir.
en kıymetli ilimin haddini bilmek olduğunu unutarak karşısındakine had bildirme çabasıdır.
erkeklerin kadınların yerini ve konumunu belirleme düşüncelerinin ve çabalarının bir sonucudur.
kadınlar hakkında konuşan insanlar bu konuşma hakkını, yorum yapma hakkını nerden kendilerinde görüyorlar? çok merak ediyorum. kuran ve sünnet demeyin çünkü sizler yıllarca kuran ve sünneti kullanarak, allah'ın kadınlara tanıdığı hakları gasp ederek ve sınırları aşıp " kadın hakkı diye birşey yoktur, çünkü hakkı erkek ismidir." gibi espri yaptığınızı zannederek ve olayı komik hale getirmeye çalışarak yeterince sınırlarınızı aştınız.
allahu tealanın kadına vermiş olduğu iradeyi hiçe saydınız. her türlü ahlaki tercihin ön şartı özgürlüktür, fakat siz kadınlara izin verilmiş konumlarda yaşama alanı, düşünce ve fikir alanı tanıdığınız için kadınların tercihi diye bir şey bırakmadınız. ( biz onların yerine düşünürüz kendi çıkarımıza uygun olanı,tercih ederiz mantığı)
ünlü bir düşünürün tabiriyle " kadının el ve ayaklarını bağlıyorlar ve ondan yol yürümesini istiyorlar... sonra da kadın zayıftır diyorlar". kadını zayıflık kategorisine koyarak tüm haklarını elinden almaya çalışıyorlar. oysa her kavganın, her ikilemin en çok direneni en çok bedel ödeyeni kadınlardır.
özgürlük bağışlanmaz, ki bağışlanırsa arttırılmış tutsaklık haline dönüşür; bedeli ödenir özgürlüğün ve alınır.
eğer kadınlar olarak susuyorsak, alnımız en soylu isyandır bütün çektiklerimize, zulümlere,tutsaklıklarımıza ve izin verilmiş konumlara...