taare zameen par – dertli sözlük
sukutu hayal'in: "hacı bu filme mutlaka izlemelisin, yani şu an ne yazsam eksik kalır film hakkında...yok hacım böyle bir film!" tavsiyesi üzerine izlediğim:
2007~hindistan yapımı, yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrollerinden birini aamir khan üstlendiği, ingilizce adı like stars on earth olan, dram türü harika bir film...

160 dakika süren filmde başlangıcından itibaren çeşit çeşit duygularla sarmaş dolaş olacaksınız... (b: "bak şu haylaza!") diyerek gülümseyecek, (b: "bak şu babaya") diye kızacaksınız zaman zaman... zaman zaman da üzüntü göz yaşlarınızla sevinç gözyaşlarınız birbirine girecek... "bizim zamanımızda da vardı böyle öğretmenler" diyerek geçmişi yã¢d edeceksiniz bazende...
özellikle (vurgula: bir çocukla ilgilenmek ne demektir?) sorusuna müthiş bir cevap sunan filme hakikaten ne yazsak eksik kalır...

not: film bir hint filmi olduğu için, içerisinde şarkılarda var az da olsa... iki tanesi biraz fazla uzun tutulmuşsa da bütün şarkılar filmin o anki akışı içerisinde "cuk oturmuş" şarkılardı. filmde tek eksik yan bu olsa gerek. harici filmin uzunluğunu hiç de hissetmeyeceksiniz.

(http://www.imdb.com/title/tt0986264/)

izleyenlerin yorumlarını bu başlıkta görmek temennsiyle...
aamir khan'ın yapımcılığını, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği bu film duygu harmanı içerisinde her insanın istidadının farklılığını anlatmaktadır.. çocuk yetiştirenlerin, kendini yetiştirenlerin, öğretmenlerin, talebelerin izlemesi, tatlı bir hava eşliğinde güzel çıkarımlarda bulunmalarına vesile olacaktır inşallah..
kesinlikle izlenmeli, imdb'nin öyle kuru kuruya puan verdiği filmlere hiç benzemiyor. film uzun olabilir ama asla sıkmıyor, konusu çok güzel işlenmiş. son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi diyebilirim. şarkılardan anlamasanız bile konu ile bütünleşince insanın yüreğine dokunuyor. ağlatıyor ve güldürüyor. etkisi üzerinizde bir hayli kalıyor. laf kalabalığına lüzum yok, mutlaka izlenmeli.
bir aamir khan filmi.oradaki çocuğun yaşadıklarını ve hissettiklerini görünce başkalarıyla ilişkilerimizin ne kadar yüzeysel olduğunu anlıyorsunuz.keşke bütün öğretmenler filmdeki öğretmen gibi olsa.mutlaka izlenmesi gereken film.
"haydaa hint filmi imiş la buuu!" gibi önyargılara ve tepkilere aldırmadan izlemenizi tavsiye edeceğim film. dile getirdiği detaylar ve altını doldurduğu duygular ile izlenmeye değer.