ahmet davutoğlu – dertli sözlük
gelişi gibi gidişi de efsane olan başbakan. gönül isterdi ki hükmünün süresi ve hükmünün geçtiği sınırlar daha geniş olsaydı.https://www.youtube.com/watch?v=gfytfvap6rw
ulkenin gorup gorebilecegi en kulturlu basbakan. hoca. adam gibi adam. 22 mayista gorevi birakiyor.erdogan, gul'den sonra davutoglu'nu da birakarak acaba kimle yola devam edecek cok merak ediyorum. ellerini ovusturup gerekli gereksiz yorum yapan gokcek ve akdogan gibi gerekli gereksiz 'olur efendim'ciler ile ne kadar yol alinir? ayrica, erdogan'in eyup'teki konusmasinda hoca'nin neden ayrildiginin ipuclari da vardi bence. erdogan, konusmasinin konuyla alakali kismina 20 aylik basbakana tesekkur ederek basladi, 20 yillik dava arkadasim diye degil. kafasinda bazi seyleri silmis anlasinan. bunun hemen arkasindan bahsettigi baskanlik sistemi ise, sanki bilincaltina yerlestirdigi 'hoca ile baskanlik sistemi ve yeni anayasa istedigim suratte veya sekilde olmaz, o yuzden gitmesi lazim' sebebinin dile yansimasi gibiydi. yeni gelecek kimsenin muhtemel ki en buyuk icraat ve gayreti bunun uzerine olacaktir. ama doldurmasi gereken cok buyuk bir bosluk var hoca'nin arkasindan, isi cok zor. duydugumdan beri moralim bozuk. allah hayirlisini versin diyoruz. ote yandan baska bir hayal ile de moral buluyorum. keske ahmet hoca akademi hayatina geri donse. bir universite kursa kendi gibi insanlar ile. bilim, kultur, yeni dusuncelerin mekani olsa. ben de o universiteye gitsem. hayalim ve avuntum bu. vesselam.
daha önce bir tanımda kendisi için 2. adam dediğim aslında gizli forvet denilebilecek siyasi
yılların hocası
05.05.2016 tarihinde başbakanlığı yumuşak geçişle bırakacağını açıklayan hoca
muhsin yazıcıoğlundan sonra arkasından ağlayabileceğim 2. siyasi

onun ilk etkisini ırak tezkeresinin reddedilmesi ve türkiyenin abd'ye nanik yaptığı tezkereyi ikiye bölüp yolları yaptırıp asker geçişine izin vermeme olayı ile tanıdık. siyasete ırak tezkeresini çözmek için ilk defa bu kadar yaklaşmıştı ve peşi sıra gelen olaylar aslında onu hiçte sevmediği siyaset arenasına sürüklemişti.

dışişleri bakanı olduğu dönemde özellikle afrika birliği toplantılarında karşı karşıya olduğu birçok mevkiidaşının malezyadan talebesi olduğu vakidir. zaman zaman bu toplantıların adeta ahmet davutoğlunun ders anlattığı bir sınıf havası yakaladığından bahsedilir.

aslında siyasetçi demek ne kadar doğru bilmiyorum,galiba sadece "hoca" demek yeterli
siyasetçi sıfatı için bir kaç gömlek büyük bir adam
adam gibi adam
son devrin islam alimlerindendir.i̇slamiyeti içeriden yıkmaya yönelik, dinde reformculuk ve mezhepsizlik fitnesine karşı çıkmıştır.bu fikirleri ortaya atan cemaleddin-i efgani, abduh ve onların yolunda giden günümüz mezhepsizlerine ilmi cevaplar vermiştir.
1995 yılındaki 3. uluslarası bediüzzaman sempozyumundaki tebliği: http://www.iikv.org/bediuzzaman-ve-20-yuzyilda-islam-dunyasinin-siyasasi anlaşıldığı kadarıyla davutoğlu bediüzzaman'ın eserlerinin büyük kısmını ve dahi çoğu kimsenin pek bilmediği eski said dönemi eserlerini dahi gözden geçirmiş, bu konuda geniş malumatı var. tebliğde, üstad'ın siyaset anlayışı ve islam aleminin problemleri ile ilgili düşünceleri gayet mantıklı yorumlanmış.