31 ekim 2019 kağıthane öğrenci yurdu yıkımı – dertli sözlük
istanbul'da süleymancılar'a ait bir öğrenci yurdu kaçak ve riskli bina olduğu gerekçesiyle sabahın erken saatlerinde polis gözetiminde yıkılmış. binadaki öğrenci ve personelin direnmesi sonucu da bir kısım olaylar çıkmış.

https://t24.com.tr/haber/kagithane-de-dernek-yurdunun-yikimina-tekbirli-protesto,846179

son zamanlarda alevlenen süleymancıların akp ile olan çekişmesinde arttık yeni bir devreye girildiğinin göstergesi; ileride bu sürtüşme daha da şiddetlenecek gibi. cemaat müntesipleri heralde bundan sonra elinden geleni ardına koymaz

yani;
1. diyanet'in cuma namazlarını önceden olduğu gibi protesto etmeye başlamak.
2. seçim dönemleri sığındıkları chp-ip ittifakından meded beklemek
3. yurtlarında bol bol propaganda yapmak.

twitterda'da bu yıkımı eleştiren hesaplar var, hatta gündem bile oldu;

https://twitter.com/farukerenadana/status/1189834529021792257

ben şahsen daha kime oy verdiğini bile açıklama cesaretini gösteremeyen bu cemaatin yıkım kararı çıktıktan sonra polise direnmesini şov olarak görüyorum. yine masum çocuklar büyük ağababalarının maşası olarak kullanılıyor. erdoğan bu insanlar kuran'ı kerim'i rahatça okuyup hayatlarına tatbik edebilsinler diye defalarca hem siyasi kariyerini hem de hayatını riske attı. bu beyefendiler yıllardır devletin bütün imkanlarından faydalanmışlar, liderleri defalarca milletvekili olmuş, avrupa konseyinde , nato başkanlığında üyelik yapmış insanlar. şimdi çıkıp masum edebiyatı yapacaklar. akıl karı değil.