yeniden refah partisi – dertli sözlük
17 kasım'da 1.olağan kongresini yapacak retro parti. ankara'nın en elit kesimleri de dahil her yerine afişler asmışlar.saadet partisi'ne oy veren 60 yaş üstü amcalara hitap edebilecek bir parti bu motivasyonu nasıl bulabiliyor hayret doğrusu. diğer ihtimal de reis'in bu partiyi truva atı olarak öne sürüp saadeti ikiye bölmesi ve fatih erbakan'ı yanına alması. olacağı bu gibi gözüküyor. kendilerine ihtiyarlar silah çatmış yolun üstüne marşını hediye ediyorum; https://www.youtube.com/watch?v=u3uga3mgdhs
kendilerine seçim şarkısı olarak mahsun kırmızıgül'ün kardeşlik türküsü şarkısını öneriyorum.

hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye
yaşamak dururken bu kavga ne diye
dağlar oy oy oy (altmetinde hdp oylarını istiyor.)
yollar oy oy oy (altmetinde sol(*) kesimin oylarını istiyor.)
kardeş oy oy oy (altmetinde sağ kesimin oylarını istiyor.)
ak parti'ye alternatif olmasını ümit ettiğim bir parti. zira ak parti yalnızlaştığı zaman sorun da büyüyor.
bana komik geliyor. kemalistlerin 100 yıl öncesine ait siyasi doktrinleri savunup bugün hâlâ bunların çığırtkanlıklarını yapması gibi bir şey. 30-40 sene öncesine ait lisanla konuşamazsın bu çağda. olur da bu taklit, bu kıymetsiz romantizm siyasi bir başarı yakalarsa -ki bu mümkün; ak parti'den sonra siyasal islam'ın aynı zamanda merkez sağın iyisiyle kötüsüyle siyasi mirasını devralacak bir oluşum şart- duraklama dönemi hayırlı olsun demektir.
genel seçimlerde de zaten zoraki ikna edilmişti, yerelde millet ittifakı tarafına geçti. istanbul'da aday çıkararak yalanoğlunun ihtiyaç duyduğu bir iki puanlık farkı chp lehine sağlayacak. çok abartılmış bir karakter. i̇çi boş ve gelecek vaad etmiyor. bu hamlesi ile de kendi partisinin ayağına sıktı.saadet'ten ne farkı var?
gereksiz kurulmuş partilere bir tane daha eklemek için oluşmuş yapı. sanki hanedan gibi bu siyaset işi babadan oğula geçiyor. şu saçmalıklardan bıktım usandım artık. vasıfsız vasıfsız adamlar sırf babalarının nitelikleri vasıfları ve etkileri üzerinden siyasete atılıp kalabalık yapıyorlar. millette bişey sanıp peşine takılıyor. neymiş yeniden refah. şu eskiye bağlılık anlayışınız yerin dibine batsın. adında bile meymenet yok. o bile kopya. seçim kaybedince fatih erbakan koltuğu bırakacak mı yok tee ölene kadar orda görürüz efendiyi.
öfkelerini anlamak mümkün değildi, sevinçlerini de anlamak mümkün değil an itibariyle. kimin dili bu? kimden bunlar? (bkz:iran)