24 ocak 2020 elazığ depremi – dertli sözlük
saat 20.55'te 6.8 şiddetinde meydana gelmiş ve sığ bir deprem olması sebebiyle birçok çevre hissedildiği belirtiliyor. kış gününde olması olayı biraz daha zorlaştırıyor. yıkım ve can kayıpları var. bazı bilim adamları uyumakta olan 600 km uzunluğunda ki doğu anadolu fay hattının uyandığını ve bunun uzun bir serinin başlangıcı olduğunu belirtiyorlar.
bu arada sosyal medyada karşılaştığım ve biraz kızdığım bir şeyi belirtmek istiyorum. deprem haberini duyduğumda doğal olarak oraya yardım ulaştıracak kurumların bağış numaralarını paylaşmış olabileceğini düşündüm. i̇lk aklıma kızılay geldi. i̇nternet sitelerin duyuru yoktu, kızdım. sosyal medya hesaplarından buldum ve yakınlarımla paylaştım. ancak daha sonra sosyal medyada kızılaya bu konu ile ilgili kızanları gördüm. neymiş efendim o kadar paraları varmış daha ilk saatte yardım istemekte neymiş. tamam bende kızılayın yaptığı bazı şeyleri hoş bulmuyorum ama böyle bir günde bu tartışılmaz. eğer oralara gidemiyorsan gidip yardım edenlere destek olursun. kurum ya da kişi. şu kış soğunda belkide kızılayın stoğunda olmayan kömür alınması gerekecek. ama sen hesap peşinde olacaksın. olmaz o.
depremin şakası yok.büyük afet ve yıkımı çok fazla.elazığda yakınlarını kaybeden herkese allah sabri cemiller ihsan eylesin.dayanmasi çok zor.bir iki saniyede evini barkını tüm sevdiklerini kaybediyorsun.depremler ilahi uyarılar ayni zamanda tedbirsizligimizinde ayna gibi gözümüzün önüne inmesi.doğru düzgün insa edilmeyen binalar,kolonları kesilen binalar vb.ölüm hak elbette hepimiz öleceğiz ama tedbir alabilecekken bu kadar can niye gidiyor diye sormadan edemiyor insan.deprem eğitimleri önemli,şimdi yapabilirken yapabileceğimiz şeyleri yapalim.egitimler,gönüllü çalışmalar vb..gönüllü çalışmaların bu bakimdan çok önemli olduğunu düşünüyor ve olabilen herkesin afad gönüllüsü olmasi gerektiğini düşünüyorum.devlet evet elazığ'da çok güzel yaraları sarıyor ama devasa kent i̇stanbul'da herkese ihtiyaç var.