hanımların giyim tercihleri – dertli sözlük
evet, banane. evet, aklıma takacak başka bir şey mi bulamadım. evet, bu sözlükte böyle konu olmamalı. ama artık bazı şeylere şaşıyorum, şaşıyoruz. bu kadar da olmaz, neden? diyorum. erkeklerin rahatlık, ortam ve kendince etrafı etkileme gibi basit nedenleri var. ama bazı hanımların, yere ve ortama uymayan açık-kapalı fark etmeksizin tercihleri var. ve bazen açık olan hanımlar sınırları zorluyor. ama neden?
hanımlardan ziyade erkeklerin konuşmasını nispeten ayıp bulduğum hadise. yani hanımların giyimdeki yanlışlarını, eksiklerini yine hanımların konuşması ve çözüm yolları araması gerekmez mi?.. bence bu konuda onlara güvenebiliriz.
(bkz:erkeklerin giyim tercihleri) giyim tercihlerinin insanların bilinçli bir şekilde oluşturduğu tercihler olduğunu pek düşünmüyorum. kapitalist dünyada bizlere arz edilen dayatılan toplumsal biçimlendirici rolünü üstlenen giyim firmaları bu konuda ne giyeceğimize bizden daha çok karar veriyor. terzilik mesleği battı gitti. dedeler nineler gidiyor terziye. kadın kıyafetleri ne kadar saçma ve kepaze ise erkek kıyafetleri de aynı şekilde öyle. allah'ın huzurunda saf tutan müminler daracık kot giymiş, avret mahalli ruküda bile açılan erkekler bu kıldıkları namazın makbul olduğunu düşünüp namaz sonunda allah'a hamd ediyorlar. avm lerde vakit israf eden mağaza mağaza dolaşan müslüman her mağazanın aynı şeyi sattığını farkında mı acaba? her nedense tesettür mağazalarında bile ben şeriata uygun; kadın yahut erkek kıyafeti göremiyorum ! (*)
i̇slam'ın emirlerine uygun giyineceklerse belli bir çerçeve içinde tercihte bulunmaları mümkündür. saçlarının yarısı açık parmakları ojeli ve dahi dirseklerinden itibaren bacaklari 4 parmak görünecekse bu kendi moda, giyim tercihleridir. tesettürlü giyim kapsamında değerlendirilemez.tesettürsüz giyiminde kendi içinde kademeleri mevcuttur tabi. tercih meselesi, hayat tarzı meselesi, hayata karşı duruş ve modaya karşı durabilme meselesi en çok da nefis meselesi...