robot süpürge – dertli sözlük
akıllı telefonu olanlar ve olmayanlar arasındaki ayrıma doğru benzer şekilde ilerleyen teknoloji. komut verilerek kendi kendine süpürme işlemini gören otomasyon. robot süpürge için kredi veren bankalar bile varmış.
bataryasını şarj ettikten sonra kendi haline bırakılan hareketli, gezgin, trend beyaz eşya .koltukların altını almadıktan, köşeleri temizlemedikten, bazaların altına giremedikten, eşyalarla duvar arası kalan ara boşluklarda gezemedikten sonra alsan neee almasan ne.
son zamanlarda varlığına en çok şükrettiğim teknolojilerden biri. xiaomi mi robot vacuum mop pro ve roborock s5 max kullandım, özellikle bunlar için yorumum. tam olarak verimli kullanım için iyi bir internet bağlantısı gerekiyor. aksi takdirde özellikle makinenin dilinden anlayana kadar epey sinir bozucu. ama meseleyi çözdükten sonrası çok kullanışlı. kablolara takılıyor, uzun püsküllü halılara takılıyor, kilim gibi ince halıları da kaldırıp saçmalayabiliyor. bunlar dışında özellikle halısız mekanlarda çok faydalı olabilir. ama halıların kullanıldığı bir ev için tüm süpürme işini üstüne yıkabileceğiniz bir temizlik sağladığını söylemek zor. yine de turbo modunda ortalama bir süpürge kadar başarılı. ortalama üstü bir süpürgenin yanında da iyi bir yardımcı. evdeki mobilyaların ayakları yeterli yükseklikte ayarlanabildiğinde giremediği yer yok. eğer varlığının en önemli sebebi nefes almanızı sağlamak olan burnunuz bu işlevini yerine getirmemek için özel bir çaba sarf ediyor ve ev tozunu da istemem kaprisi yapıyorsa bu arkadaşlar hayatınızı ciddi şekilde kolaylaştıracak nitelikte. çünkü böyle bir durumda yerler ne kadar sık süpürülürse o kadar iyi. ayrıca ani misafir, seyahat öncesi temizlik durumlarında da işi çok kolaylaştırıyor. benzer bir teknolojiyi ütü için bekliyorum. onda çok ümidim yok ama bakalım.
evde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra iş yükünü epey azaltıyor. düzenlemeler; ayakları yeteri kadar yüksek mobilyalar kullanmak, küçük paspasları kaldırmak gibi şeyler.

geniş alanlarda başarılı hakkını yemeyelim ama detaylarda pek iyi değil. zaten elektrikli süpürge kullanırken de insanı en çok yoran detaylar oluyor -paspaslar ömrümü yedi-

düzenli kullanılırsa evi gerçekten temiz tutuyor. birde haznesini boşaltmayı unutmazsak tamamdır. öbür türlü vatandaş ortalığa tozları döke saça temizlik yapıyor :))