okumuş insanlara saygı kalmamasının sebebi – dertli sözlük
diplomasal enflasyon olabilir... sözgelimi "okumuşlar" ile halk arasında oluşmuş statü farkının, güven problemlerinin bir tezahürü de olabilir.
olayı karmaşıklaştırmayalım: bugün üniversite mezunu olan bir kişi sırf üniversite okudu diye halk arasında gezen ve yalnız bu özelliğinden ötürü saygı duyulması gereken biri (bir alim belki) asla değil.

halkı yaftalaması kolaydır ama bence halk kime saygı göstereceğini çok iyi biliyor. akademik unvanın ne olursa olsun sen önce bir adam ol bakalım sonra sana kim saygı göstermiş kim göstermemiş umurun olmaz.

peki şimdi ne var? mesleğine kendini adamış, öğrenciye ekstra faydam olsun diyen fedakar hocalar kaç tane kaldı. sabredip razı olan, gayretli doktorlarımız.

benim gördüğüm, "ay bu öğretmenlikte yapılacak iş mi canım kaç kuruşa çalışıyoruz" diyen çok bilmişler, hastasına "hayvan" diyen, özel bir hastaneye geçmek için dört göz bakan, zam zam zam diye zırlayan doktorlar.

herkese hakkı verilsin, herkes adam olsun, halkta saygısızlık etmesin ama şu üsttekiler de yabana atılır şeyler değil. devletin memur sınıfının şımarıklaşmaya başladığını görüyorum.

tabi lafta söylenmez ama söyledim gitti..