bayram bayram gibi mi – dertli sözlük
bayram dediğin ferahlık vesilesi olur. aileler biraraya gelir, dost arkadaş komşu grupları buluşur. lezzetli yiyecek ve içecekler, neşeli kahkahalar, hasret dolu sarılmalar olur. hele bir de hava güzelse ve kadınlar erkeklerden destek, hiç değilse teşekkür ve iltifat alıyorsa bayram bayram gibi geçiyordur. bayram önce gönle gelir.
hasılı, bizim buralarda bulutlu bir bayram var. aileme kavuşunca bayramlaşacak tam olarak…
insanlar bu zamanda iş yerinde sinir sistemini öyle yoruyor ki. şöyle 5 10 gün olunca direk sinir sistemini rahatlatacak şeylere bakıyorlar. ben de özledim eski bayramları 10 aile bize gelir biz 10 aileye gideriz. matematiksel zeka gerektiren işlerde çalışanların bu şekilde bir de bayram zamanı stres yaşaması bu devirde zor. adam kaçıyor kampa gidiyor. ne yapsın beyni gri madde dolu.
geçen yılın kurban bayramını hayatımda ilk kez ailem olmadan ve aşırı yoğun çalışarak geçirmiştim. korkunçtu. bu bayram ise elhamdülillah hep birlikteyiz. akrabalar, kuzenler.. minicik olarak hatırladığımız küçük adamların karga sesli ve kaprisli ergenlere dönüştüğünü görmekte şoklar arasında.

bir diğer konu ise sözlüğümüz için. hiç bayram gibi değil. herkesin çok meşgul olduğuna yoruyorum ama ramazan bayramı bayramlaşmasında da pek kişi yoktuk. nerede o ruh? döndük yine normal halimize. en azından bayramlaşma başlıklarının altına selamların çakılmasını dilerdim. 5 çok ayıp bir rakam.