allah tan razı olmak – dertli sözlük
allah'ın razı olmasının ön koşuludur. "müslüman !" olduğu iddiasında bulunan her kişinin üzerinde tefekkür etmesi gereken mevzudur. allah'a:
"sen tam da benim istediğim gibi bir allah'sın ! beni de razı olduğun kullarından eyle" diye dua dua yalvarmanın olmazsa olmazıdır. "sen allah'tan razı olasın !" da bu mevzuda dile pelesenk olası duadır. (*) (*)
"dön rabbine, razı etmiş ve razı edilmiş olarak!" fecr 28,
"onların, rableri katındaki ödülleri, altlarından ırmaklar akan adn cennetleri/sürekli yeşilliklerdeki temizlik/bereketli bahçelerdir. sonsuza dek kalacaklardır orada. allah onlardan razı olmuştur, onlar da o'ndan razı olmuşlardır. işte bu, içi ürpererek rabbine saygı duyan kişi içindir." beyyine 8.

demek ki "allah razı olsun" yerine ara sıra "allah'tan razı olasın" demek de gerek. bir allah dostu "asıl mesele allah'tan razı olmakmış." diyor..
senin isteklerin zaten allah'ın senden istediği şeyler olursa, "razı olma" eyleminin gerçekleşmiş olacağını düşünüyorum.
ne gelirse allahtan geliyor diyebilmektir. hakkımızda hayırlı olanı en iyi o bildiği için bizim razı olmama gibi bir lüksümüz olmamalı hatta. sen her şeyin allahtan geldiğine gönülden inanıyorsan zaten ondan razı olursun.