hizmetverse – dertli sözlük
sevgili sözlük, geliştirmeye çalıştığımız bir projemiz var. sizinle paylaşıp kıymetli fikirlerinizi almak istedim. burada yapacağınız her türlü fikir önerisinin projenin gelişmesine katkısı olacaktır. görüşleriniz bizim için çok kıymetlidir. proje şu şekilde;
bir dernekte liseli gençlere yönelik yaygın hizmet faaliyeti yapıyoruz ve liseli gençlerimizin odağında genel olarak haz ve eğlence bulunmakta. öte yandan teknolojik gelişmelerle birlikte hazza erişim artık oldukça kolay. bu haz ise genellikle internet ortamından oyun, dizi, film vs. şeklinde sağlanıyor. artık gençler uğraş gerektirecek işlerden ziyade hoşça vakit geçirip eğlenebileceği aktivitelere yöneliyorlar. pek çok defa tecrübe ettik ki gençlerin bu bakış açısını değiştirmeye çalışmak çokta işe yaramıyor. akarsuya karşı direnmek gibi bir şey bu. dolayısıyla bu noktada çözüm olarak yaygın hizmet faaliyetlerini çekici bir hale sokmak gerektiği kanaatindeyiz. gençlerin sanal aleme olan yoğun ilgisi bizde şöyle bir proje fikrini ortaya çıkardı:
oyunlarda mevcut olan karakter oluşturma, tecrübe puanı biriktirme, para kazanma ve kazanılan bu paraları harcayabilecekleri yapay bir ortam oluşturmak istedik. kendi mağazamızı kurduk. bu yapay ortamda (ki biz buna bilgeverse diyoruz) liseli arkadaşlarımız belirlemiş olduğumuz aktiviteleri yaptıkları zaman oluşturduğumuz paraları toplamakta ve bu paraları mağazalarımızda harcayabilmektedir. bununla birlikte yine belirli faaliyetleri yapanlara tecrübe puanı verilmekte ve bu kişilere ayrıcalıklı özellikler kazandırmaktayız. başarı rozeti, haftanın kazananı ayın elemanı gibi onur madalyaları da takdim etme düşüncesindeyiz. (çünkü insanlar başarılarının duyulmasından çok hoşlanır :) )
dolayısıyla gençler derneğimize girdikleri zaman kendilerini yapay bir oyun ortamı içerisinde hissetmelerini istiyoruz. bu alemin kuralları, parası, vs. dış dünyadan farklı olacak ve gençler bu alemde kendilerini yeniden tanımlayabilecekler.
proje kısaca bu şekildedir.

bu projeyi daha çekici ve eğlenceli bir hale getirmek için neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. bu noktada her türlü fikre açığız. şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

edit 1: bazı yanlış anlaşılmalar var. bu proje sanal bir ortamda değil bir dernek binasının içinde gerçekleşiyor. bir genç sanal bir ortama girdiğinde nasıl gerçek dünyadan bambaşka ve eğlenceli bir dünyaya girdiği hissini yaşıyorsa derneğimize girdiğinde de aynı hissi yaşamasını istiyoruz. "verse" kavramını bu anlamda kullandık.

edit 2: akıntıya teslim olmayı biz de hiç istemiyoruz. aslında amacımız zararlı olan bu akıntıya farklı bir kanal açarak faydalı hale getirmek. bununla birlikte elbette ki sosyal medyanın zararları hakkında şuur kazandırmak istiyoruz ve sanal mecralara karşı doğru bir mesafe koyulması düşüncesini sizlerle paylaşıyoruz.