vaize fatma hale sağım – dertli sözlük
şebnem dergisinin baş yazarlarından, konya doğumlu datlı mı datlı sempatik bir vaize hanım.

karatay müftülüğünün youtube yanalında benim çok önemsediğim; önce aileyi sonra dünyayı kurtarabilecek içeriğe sahip modern dünyada aile olabilmek isminde dersleri mevcut. kendi instagram hesabında da hanımlara özel olarak bu sohbetlerini fevkalade bir gayret ve disiplinle devam ettiriyor.

o bizden biri. onda gördüğümüz samimiyetle sanki yanı başımızda bir ablamızı dinlermiş gibi sıcak ve yakın hissediyoruz kendimizi.

sözlük, ben böyle samimi insanlar gördüğümde çok duygulanıyorum. sonra hemen ağlamaya başlıyorum. mesela i̇slam ve i̇hsan sitesinde şu an okuyabileceğimiz, şebnem'de halime demireşik'in yaptığı röportajını okuyordum ''mobilet'' kelimesini kullanmış. şahsen ben utanırdım. halbuki hiç bilmediğim bir kelime mi? aksine anneannemlerin yanına köye gidince bende bu şekilde ifade ediyorum. ama sanki kullansam rezil olacağım, yerin dibine geçeceğim.. ben bunları hala daha aşamadım ama fatma hale hoca gayet rahat ve tabi.

onda eğreti durmuyor. sohbetlerinde tam olarak sahadan bildiriyor. günlük hayattan ama çoğunlukla es geçtiğimiz esas meseleler.