yemek yapmayı bilmeyen erkek – dertli sözlük
bekarken hiç yemek yapmak zorunda kalmamış erkektir. muhtemelen daha sonra da becerikli biriyle evlenir ve hiç bi zaman yemek yapmayı bilmediği için küçümsenmez; pişman da olmaz. (*)
her yemeğin aslında soğan yağ salça ile yapıldığını bilmeyen, suyunu çok koyarsan çorba az koyarsan yemek olduğunu bilmesi gereken, içine patlıcan patates vs doğrayınca türlü et koyunca güveç fırına sürünce kebap olduğunu bilse yeter diyeceğimiz erkek türü. mantıyı da artık evlenince yesin.
böyle erkek yok, olmaz, olabilemez.

erkek dediğin;

eldeki mevcut malzeme ile ne tür bir yemek yapılabileceğini bilir.

yapar.

yer.

zehirlenir.

delikanlı gibi ölür.

cesedi kilolu olur.
hiç bir şey bilmiyorsa da zeytine pul biber, sıvı yağ, limon sıkıp yemeyi bilir her halde.
evet kendisinden bir arda türkmen, bir oktay usta olması beklenmemektedir ama en azında ne bileyim menemen olur, makarna olur bu gibi şeyleri yapmasını bilmelidir ki, kendisine yemek yapacak birilerini bulamadığında aç kalmasın.
(bkz:arda türkmen)
yarın yahut öteki gün tek başına kaldığında açlıktan ölme tehlikesi geçirecek erkektir kendileri.
"bayanların bilme zorunluluğunun" olmadığı gibi erkeklerinde bilme zorunluluğu olmayan bir konudur. ya o zamana kadar hiç kendi başına yemek yapmak zorunda kalmamıştır ve sürekli önüne hazır gelmiştir ya da hiç öğrenme çabasına girmemiştir. işin temelinde de haklıdır. benimde sürekli önüme her şey hazır gelse ve bana da mutfakta çalışan bayan sen mutfağa giremezsin erkeksin mutfakta ne işin olur gibi düşünceler adapte edilse bende girmem o mutfağa yani. ister kız olsun ister erkek olsun her ikisi de annesinin karnında her şeyi yapmayı öğrenerek doğmuyor. yaş ilerledikçe fırsatlar ve istek dahilinde öğreniyor ve uyguluyor. yaşının otuz olmasının da veya 15 20 olmasının da bir anlamı ve farkı yoktur. ilerleyen zamanlarda girdiğin ortama göre aç kalacak olanda sensindir, rezil olacak olanda sensindir, ister lokantalar olsun ister abla kardeş olsun ister bir başkası olsun sonuçta birilerinin eline muhtaç olacak olanda sensindir. sen bunları göze alıp da öğrenme çabasına girmemiş isen elbet bir gün gireceksindir veya da elbet öğrenmeden göçeceksindir.kısaca herkesin kendi düşüncesi. alaycı konu başlıkları arasına girmesine gerek yoktur. hem kızlar adına hem de erkekler adına.