gazze – dertli sözlük
israil'in hava saldırısından sonra (21 ekimde) bir video paylaşıldı. bir anne kefene sarılı evladına veda ediyor. beyaz çarşafa sarılı minicik bir beden annesinin kollarında. videoyu izlemeye başladığımda gözüm doldu ve kendiliğinden akmaya başladı. bir müddet video tekrar etti o halde bir şeyler izledim ama gözlerimi silince asıl hakikati gördüm. kollarının arasındaki evladının önce yanağından öptü sonra kulağına bir şeyler söyledi cennette buluşacaklarını o zamana kadar onun orada bekleyeceğini söyledi belkide allahu alem ama yüzünde bir tebessüm vardı. daha önce ağlamış gözlerinden belli. şimdide ağlayabilir aslında. peygamber efendimiz de (sav) evladını kaybedince ağlamıştı "kalp hüzünlenir göz yaşarır..." demişti. cafer-i tayyar şehit olunca peygamber efendimiz (sav) ailesine yas için izin vermişti.

bir zalimin saldırısında kaybettiği evladına son vedasını yapan bu annede ağlayabilirdi ama o peygamber efendimizin (sav) evladını kaybedince söylediği sözlerin tesiriydi; " kalp hüzünlenir göz yaşarır fakat biz sadece rabbimizin razı olacağı sözleri söyleriz."

hakikaten öyle. bu anneyi gördünüz mü bilmiyorum ama bu anne gibi binlerce anne gördük son bir ayda. tüm dünyaya halleriyle nasıl insan olunacağını gösteriyorlar. bizlere islam nasıl yaşanır onu anlatıyorlar.
(*)